Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Vaji është një nga simbolet e forcës shpirtërore, dritës, mençurisë dhe pastërtisë. I përdorur si shenjë e bekimit hyjnor, ai pasqyron gëzimin dhe vëllazërinë.

Vajrat e Shenjta

Në Kishën Katolike, vaji që përdoret gjatë gjithë vitit në sakramentet e pagëzimit, konfirmimit, vajosjes së Të sëmurët dhe të rendit bekohen gjatë javës së Pashkëve, më saktë të Enjten e Madhe dhe secila ka një ngjyrë të ndryshme.

Shiko gjithashtu: Dasma prej porcelani
  • Crism , njerëzit lyhen me këtë vaj - të përzier me balsam - përfaqësojnë të zgjedhurit, të cilët janë ata që konfirmojnë dëshirën e tyre për të jetuar një jetë të bazuar në besim. Ky vaj, ngjyra e të cilit është e bardhë, përdoret gjithashtu në shugurimet dhjakëve dhe priftërinjtë .
  • Pagëzimi , vaji siguron pastrim, çlirim nga e keqja. Ngjyra e tij është e kuqe.
  • Vajrosjen të të sëmurëve , nga ana tjetër, e përfaqësuar nga ngjyra vjollcë, vaji është një ndihmë për të sëmurët që i bëjnë ata në gjendje të përballojë dhimbjen.

Lexoni gjithashtu Pashkët dhe mësoni rreth simboleve të tjera të pagëzimit.

Ritet e vajosjes

Në Izrael, mbretërit besojnë se vajosja me vaj ishte përgjegjëse për dhënien e autoritetit , fuqinë dhe lavdinë e dhënë atyre nga Perëndia. Si rezultat, ky lëng garanton praninë hyjnore duke qenë se është gjithashtu një simbol i Frymës së Shenjtë.

Kështu, ai që mori vajosjen ishte i paprekshëm, prandaj dhe fakti që Jezusi u thirr“i vajosuri”.

Shiko gjithashtu: DetiJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.