yll detar

yll detar
Jerry Owen

ylli detar është një yll me pesë cepa që simbolizon fatin , opsionin e mirë , rrugët e reja dhe mbrojtja .

Simbolologjitë e Yllit Detar

Një simbol shumë i rëndësishëm në mesin e marinarëve, ylli detar i referohet yllit që është në hemisferën veriore, d.m.th. "ylli polar" i quajtur edhe "ylli i veriut". Për ta, ylli i veriut tregonte pozicionin e duhur, ose veriun në hartë, që anija të vazhdonte udhëtimin, duke pasur kështu rolin e udhërrëfyesit dhe, për rrjedhojë, mes tyre, ylli me pesë cepa simbolizon kthimin e sigurt në shtëpi.

Shiko gjithashtu: Ylber

Është interesante të theksohet se kuptimi i tij, me kalimin e viteve, është zgjeruar dhe, për rrjedhojë, ylli detar mund të simbolizojë, në shumë kultura, një metaforë për kthimin në shtëpi, ose "kthimin tek vetvetja" duke simbolizuar në mënyrë të zgjeruar, “rrugën e jetës”, takimin me fatin dhe opsionin e duhur.

Ylli Polar

Ylli Polar është një simbol universal i qendrës së universit, për aq sa pozicionet e yjeve të tjerë përcaktohen prej saj, si dhe të lundruesve dhe të gjithë endacakëve; kjo sepse mbetet e fiksuar në qiell dhe shërben si orientim. Për këtë arsye, ai shpesh mund të simbolizojë udhëtimin, zhvendosjen dhe drejtimin.

Në Kinë përfaqëson fisnikërinë dhe në disa pjesë të Azisë dhe Evropës, ylli polar simbolizon qendrën e universit, kërthizën.e botës, dhe për rrjedhojë porta e parajsës. Në kulturat primitive besohej se ylli i veriut ose ylli polar ishte selia e qenies superiore dhe hyjnore që krijoi dhe qeveris universin.

Shiko gjithashtu: Syri i demit: kuptimi i gurit, për çfarë shërben dhe si ta përdorim atë

Në Egjiptin e lashtë, ata besonin se shpirtrat e faraonëve të vdekur do të banonin Ylli i Polit. Nga ana tjetër, ky yll lidhej me perëndinë Seth, perëndinë e dhunës, çrregullimit, kaosit; dhe me demonin fenikas Ball Sapon.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.