ylli i kaosit

ylli i kaosit
Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Ylli i Kaosit ( Ylli i Kaosit ), i quajtur gjithashtu " Kaosfera ", ka tetë pika të barabarta që fillojnë nga një pikë qendrore, dhe mund të përfaqësojë zbrazëtinë e kozmosit, universit apo edhe tetë drejtimet (tetë dyer), si trëndafili i erës, i përbërë nga katër elementët (toka, uji, ajri dhe zjarri) dhe katër gjendjet e ndërmjetme të materies (e thatë, e lagësht, e ftohtë dhe e nxehtë).

Shiko gjithashtu: Numri 2

Ishte krijuar fillimisht nga shkrimtari britanik Michael Moorcock për të përfaqësuar " Simboli i Kaosit " dhe, më vonë, ai u adoptua si simbol i " Magjisë së Kaosit ", prandaj përdoret nga magjistarët dhe okultistët.

Shiko gjithashtu: Simboli i Shigjetarit

Shih gjithashtu simbolologjinë e Yllit .

Magjia e kaosit

Magjia e kaosit ( Magjia e kaosit ) ose kaoizmi është një formë rituali dhe magjie relativisht e re, duke përdorur ndërrime dhe ndryshime paradigmash në gjendjen e vetëdijes (herë me forma ngacmuese, herë me forma frenuese), si teknikat gnostike, meditative, sufiste, orgazmike ose me përdorimin e substancave psikoaktive. Praktikuesit pretendojnë se mund ta ndryshojnë realitetin përmes kësaj forme magjie.




Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.