Zbuloni kuptimin e këtyre 6 simboleve që janë në jetën tuaj të përditshme

Zbuloni kuptimin e këtyre 6 simboleve që janë në jetën tuaj të përditshme
Jerry Owen
të lidhura me pajisje dhe skaje të ndryshme.

2. Simboli i pauzës

Ky është një simbol mjaft i përdorur në jetën tonë të përditshme, është i pranishëm në telekomandë, kompjuterë, stereo, ndër të tjera.

Butoni i pauzës, siç thotë edhe emri, përdoret për të ndërprerë një aktivitet , domethënë një këngë, një film, një video ose gjëra të tjera.

Origjina e simbolit nuk është e sigurt, disa teori thonë se ai ka parime elektronike, duke përfaqësuar një kondensator/kondensator fiks në një skemë elektrike.

Megjithatë, më i përdoruri është se vjen nga shënimi muzikor i quajtur Caesura ose Cesura, që është një pushim ose pauzë në një varg (letërsi) ose kompozim muzikor. Mund të përfaqësohet nga dy vija, të ndërprera (//) ose vertikale (

Ne të gjithë merremi me simbole të ndryshme në baza ditore, qofshin ato logo të markave, figura në kompjuter, në telekomandë, tabela në qendër, ndër të tjera.

Megjithatë, a keni menduar ndonjëherë se si erdhën ose çfarë kuptimi kanë? Është një marrëdhënie kaq automatike saqë nuk ndalemi të reflektojmë mbi këtë temë.

Me këtë në mendje, ne kemi krijuar një listë me kuptimin e 6 simboleve që janë në jetën tuaj të përditshme .

Figura të lidhura me teknologji ose veprim i thjeshtë për të parë një etiketë veshjesh, kënaquni dhe ejani ta shikoni!

1. Simboli i kabllit USB

Ky është një objekt shumë i përdorur, kryesisht nga gjenerata e Millennials , por a keni menduar ndonjëherë se nga vjen simboli i shënuar të gjitha kabllot dhe konektorët USB?

Një ditë në 1994, një numër kompanish teknologjike filluan të pyesin veten se si mund të lidhnin pajisje të jashtme (të tilla si telefonat celularë) me kompjuterët.

Gjatë dizajnimit të simbolit, ata u frymëzuan nga tresheja e perëndive Neptuni (Romak) dhe Poseidoni (Greqisht), pasi ky objekt simbolizon fuqi dhe forcë , d.m.th., kabllot do ta kalonin këtë ide përsa i përket ndarjes së të dhënave në mënyrë universale dhe në mënyrë të thjeshtuar.

Për këtë arsye, ata zëvendësuan shtizat me figurat e një rrethi, një trekëndëshi dhe një katror, ​​të cilat përfaqësojnë lidhjen dhe universaliteti . Lidhësi USB mund të jetëatë emër, disa legjenda thonë se për shkak të higjienës së dobët, Harald fitoi një dhëmb blu/zi, mite të tjera thonë se ai pëlqente të hante boronica ose jamball, duke marrë një dhëmb blu.

Fakti është se Jim Kardach i Intel-it propozoi që simboli Bluetooth të mbante shkronjat e emrit të mbretit, nëpërmjet alfabetit runik nordik, ᚼ (H) dhe ᛒ (B) , përveçse blu në homazhe.

4. Simboli i ndezjes/fikjes

Ky është një simbol me të cilin kemi kontakt të vazhdueshëm, veçanërisht kur përdorim telekomandën ose celularin, por a keni ndalur ndonjëherë të mendoni se si ishte krijuar?

Shpjegimi është pak i qartë, por objektiv. I quajtur gjithashtu Simboli i Energjisë , i përbërë nga një rreth i kryqëzuar me një vizë, ai përfaqëson numrat 0 dhe 1 të kodit binar , të cilët simbolizojnë përkatësisht jashtë dhe ndezur.

Shiko gjithashtu: Kryqi i Portugalisë

Sot ka variacione të tjera të këtij simboli, si p.sh., një rreth i plotë me një vizë brenda.

5. Simboli i tastit të komandës Mac (Apple)

Nëse jeni adhurues i Apple dhe jeni i njohur me çelësat, veçanërisht me komandën, duhet të keni pyetur veten se cila është origjina e simbolit, apo jo?

Kjo ikonë, e njohur më mirë si Sheshi i lakuar ose Sheshi i lakuar , është një figurë që nuk ka fund, e gjetur në disa kultura, duke qenë e klasa Valknute e simboleve nga Norvegjia.

Meqë Macbook tashmë përmbantelogoja e mollës në disa vende, Steve Jobs i kërkoi dizajnerit Susan Kare të gjente një simbol tjetër.

Gjatë hulumtimit, ajo pa se Sheshi Looped u përdor në shumë vende nordike, veçanërisht në Finlandë, si një tregues i vendeve interesante kulturore për t'u vizituar nga njerëzit.

Duke përshtatur simbolin, i cili gjithashtu përfaqëson pafundësinë , Susan ra dakord që tasti, i kombinuar me të tjerët në tastierë, paraqet mundësi të pafundme , të cilat do t'i përshtateshin në mënyrë të përsosur .

6. Simbolet e etiketave të veshjeve

Nëse ka disa simbole që injorohen nga shumica e njerëzve, janë ato që shfaqen në etiketat e veshjeve, por a keni ndalur ndonjëherë të mendoni pse rrobat tuaja u dëmtuan shpejt ose u grisën në kohën e larjes ?

Shiko gjithashtu: Piramida

Ato shërbejnë si lexime për ruajtjen më të mirë të indeve. Shikoni disa simbole dhe kuptimet e tyre në imazhin më poshtë:

A ju duk interesant artikulli? Dëshironi të shikoni të tjerët? Qasja:

  • Simbolet Celtic
  • Simboli Arroba @
  • Simboli Adidas
  • Simboli NikeJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.