Zbuloni kuptimin e tatuazheve më të zakonshme me këna (me imazhe për t'ju frymëzuar)

Zbuloni kuptimin e tatuazheve më të zakonshme me këna (me imazhe për t'ju frymëzuar)
Jerry Owen

Tatuazhet me këna zakonisht lidhen, në kulturën lindore, me festimet fetare dhe kulturore. Këto tatuazhe janë mjaft të zakonshme edhe në Afrikën e Veriut, ku shihen si simbol i fatit dhe mbrojtjes.

Në Brazil, tatuazhet me këna janë shumë të suksesshme për shkak të bukurisë, prakticitetit dhe çmimit të tyre :) Zbuloni tani kuptimet e tatuazheve më të zakonshme me këna!

Kuptimi i tatuazheve me këna

Disa modele të zakonshme në tatuazhet me këna janë lulet, hardhitë dhe mandalat. Zbuloni kuptimet e disa prej modeleve tipike të këtij lloji të tatuazhit dhe shikoni gjithashtu disa imazhe të tatuazheve me këna për t'ju frymëzuar të bëni tuajin :

1. LULE

lulet simbolizojnë lumturinë dhe gëzimin dhe janë modelet më të zakonshme në tatuazhet me këna. Ky dizajn përdoret shpesh kryesisht në dasma pasi është gjithashtu një simbol i pjellorisë.

Image: Instagram @hennabymoona

Imazhi: Instagram @lal_hatheli_henna_flor

Imazhi: Instagram @dainty.hennabyabida

Imazhi: Instagram @henna_mehndiart_<1

2. LULE LOTUS

Lulja e lotusit është simbol i rigjenerimit . Mund t'i referohet gjithashtu harmonisë, pastërtisë dhe feminitetit. Për shkak të shumëllojshmërisë së kuptimeve të tij, ky dizajn është një nga më të popullarizuarit në mesin e entuziastëve të tatuazheve me këna.

Imazhi: Instagram @clevelandhenna

Imazhi: Instagram @facefiesta

Imazhi: Instagram @facefiesta

Imazhi: Instagram @hennabyjen

Imazhi: Instagram @myam_mehndi

3. PALUA

Shumë e zakonshme tek nuset në ditën e tyre të dasmës, dizajnet e palloit, të cilat duken bukur të vizatuara në këna, simbolizojnë bukurinë . Kush nuk dëshiron që një kuptim i tillë të stampohet në lëkurën e tyre?

Imazhi: Instagram@hennamrin

Imazhi: Instagram @heenacreates

Imazhi: Instagram @hennaartpassion

Imazhi: Instagram @dotsandcurves

Imazhi: Instagram @mehndiseasons

Imazhi: Instagram @bharathi_sanghani_mehndi

4. Zvarranikët

Megjithëse jo aq të njohura sa opsionet e mëparshme, modelet e zvarranikëve konsiderohen nga shumë adhurues të kënasë si një opsion i mirë për shkak të kuptimit të tyre. Zvarranikët përcjellin idenë e dritës, ndriçimit, kërkimit të dijes .

Shiko gjithashtu: Simbolika e pemës së fikut: fetë dhe kulturat

Imazhi: Instagram @art.by.anna.laura

Imazhi: Instagram @deserthennacompany

Imazhi: Instagram @divyahenna

5. FLUTURAT DHE PILIVEJA

Fluturat dhe pilivesa simbolizojnë transformimin dhe rilindjen . Këto kafshë mund të përfaqësohen në mënyra të ndryshme dhe janë shumë të bukura të tatuazhuara në lëkurë.

Imazhi: Instagram@ritualbydesign

Imazhi: Instagram @sylviaesol

Imazhi: Instagram @honoluluhenna

Imazhi: Instagram @henna.and.mel

Imazhi: Instagram @allurahenna

6. RRETHIA DHE KARRINJA

Një tjetër dizajn shumë i zakonshëm në tatuazhet me këna janë hardhitë dhe hardhitë. Këto bimë përfaqësojnë këmbëngulje, jetëgjatësi dhe vitalitet, dhe për shkak të këtyre kuptimeve, të cilat aludojnë për cilësi shumë të rëndësishme në një marrëdhënie, këto dizajne përdoren shpesh nga nuset në ditën e dasmës.

Imazhi: Instagram @aaminabeauty

Imazhi: Instagram @art_on_my_fingertips

Imazhi: Instagram @habeedashenna

Imazhi: Instagram @safinaadam

7. DIELL

Dielli është një element shumë i zakonshëm në tatuazhet në përgjithësi. Ai simbolizon rinovimin, energjinë dhe prosperitetin . Në tatuazhet me këna ky dizajn është gjithashtu një nga më të preferuarit.

Imazhi: shtigjet e Flicrk/këna

Imazhi: Instagram @_lazyhenna

Imazhi: Instagram @roxyrooart

8. MANDALA

Mandala është një simbol që njihet dhe përdoret gjithnjë e më shumë në shumë mënyra në mbarë botën. Përfaqëson universin dhe sugjeron idenë e harmonisë dhe integrimit . Një dizajn i bukur, me një kuptim të bukur.

Imazhi: Instagram@lal_hatheli_henna

Imazhi: Instagram@lal_hatheli_henna

Imazhi: Instagram @hennaby.arwa

Imazhi: Instagram @sandyxsher

Si të bëni një tatuazh këna

Këna është një ngjyrë e marrë nga gjethet e një peme të zakonshme në Afrikën veriore, Azi dhe edhe Australia. Emri i saj shkencor është Lawsonia Inemis, por pema njihet gjerësisht si këna :) Këto gjethe shtypen derisa të bëhen pluhur, i cili më pas përzihet me ujë për të formuar pastën e përdorur për të bërë tatuazhin.

Shiko gjithashtu: Miu

Përveç se ka një stil të bukur dhe unik, tatuazhi me këna është një alternativë e shkëlqyer për ata që duan të dizajnojnë lëkurën, por përkohësisht. Një tjetër avantazh është fakti se është pa dhimbje dhe shumë më i lirë se një tatuazh tradicional.

Kohëzgjatja e tatuazhit me këna ndryshon shumë sipas llojit të materialit të përdorur, ngjyrës së lëkurës dhe kujdesit që ka secili pas procedurës, por në përgjithësi kohëzgjatja e tatuazhit me këna është 20 deri në 30 ditë.

Pëlqen?

Shih gjithashtu kuptimet e simboleve më të përdorura në tatuazhet e femrave dhe gjithashtu në tatuazhet e meshkujve
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.