Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Agni, perëndia e zjarrit, është një perëndi hindu, emri i të cilit në sanskritisht - gjuha e lashtë e folur në Indi - do të thotë saktësisht "zjarr".

Shiko gjithashtu: numri 9

Për këtë perëndi, i cili është i biri i Shivait (zoti suprem i besimit hindu) i atribuohet thelbit të ekzistencës - vetë forcës jetësore - të pemëve dhe bimëve. Ai ka aftësi të errëta dhe shkatërruese, si dhe dhembshuri, miqësi dhe mbrojtje. Kështu, ndërsa i gllabëron viktimat e tij pa mëshirë, ai konsiderohet edhe mbrojtësi i njerëzimit.

Shiko gjithashtu: Simbolet e tatuazhit të kyçit të dorës

Agni është personifikimi i të gjitha llojeve të zjarrit: zjarrit të hyjnizuar (Dielli) si dhe zjarrit tokësor. Pirja e funeralit është një referencë për këtë perëndi, i cili është përgjegjës për udhëheqjen e të vdekurve në gjykimin përfundimtar.

Megjithëse ai është një zot i rëndësishëm hindu, ai është gjithashtu i pranishëm në sekte të tjera.

Përfaqësimi

Ka disa forma të përfaqësimit të këtij perëndie. Midis tyre, perëndia Agni mund të përshkruhet me një ose dy koka dhe katër krahë. Ai mund të mbajë një treshe - një simbol diellor - në duart e tij, dhe të ulet ose hipur mbi një dash ose një dhi ose, madje, ai mund të shfaqet i ulur në një karrocë të tërhequr nga shtatë kuaj.

Lëkura e tij është zakonisht, të zeza dhe flokët e saj janë gjithmonë të ndezura.

Dëshironi të dini më shumë rreth hinduizmit? Lexoni: Shiva dhe kuptimi i Om.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.