Aligatori

Aligatori
Jerry Owen

Kuptimi i aligatorit është i ngjashëm me atë të krokodilit. Aligatori simbolizon zotin e ujërave primordiale; ai është një figurë hyjnore, nate dhe hënore. Aligatori posedon ngopjen e natës, e cila gllabëron çdo ditë Diellin e ditës dhe përfaqëson ciklin simbolik e rilindjeve . Forca e aligatorit është e pashmangshme, pasi është e pashmangshme që nata të marrë përsipër ditën dhe vdekjen, jetën, ashtu si ky zinxhir simbolik përsëritet.

Shiko gjithashtu: Lule

Në traditën kineze, aligatori është krijuesi i daulles dhe i këngës, ai ka fuqinë kontrollojë ritmi dhe harmonia e botës dhe da jeta .

Për nga natyra e saj, kjo kafshë është e lidhur thelbësisht me ujin, por ajo gjithashtu udhëton në tokë, kjo është arsyeja pse ajo zë një pozicion i ndërmjetëm midis elementet toka dhe uji .

Në disa mitologji, si ajo egjiptiane, aligatori është simboli e vdekjes dhe errësirës . Bishti i aligatorit përfaqëson errësirën, vdekjen e tij dhe sytë e tij diellin. Për popujt Aztec, bota lindi nga një aligator që jetonte në një det me ujëra origjinale.

Shiko gjithashtu: Simbolet e Vitit të Ri

Aligatori gjithashtu simbolizon bollëkun, forcën dhe pjellorinë. Simbolika e tij lidhet edhe me atë të dragoit dhe sjell me vete kontradikta themelore. aligatori mbart misteret të jetës dhe vdekjes , dhe drita e dijes e fshehur eklipsuar .

Shih gjithashtu kuptimin e Dragoi .
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.