breshkë maori

breshkë maori
Jerry Owen

Në kulturën maori, breshka është një simbol i familjes që përfaqëson qetësinë , jetëgjatësinë , shëndetin , paqen dhe pushoni .

Këta indianë vendas të Zelandës së Re, të njohur edhe si tangata whenua (përkthyer si "njerëz të tokës"), kanë një lidhje të fortë me oqeanin.

Deti ka qenë gjithmonë një forcë dominuese për Maorët që udhëtonin distanca të mëdha me kanoet e tyre. Kjo është arsyeja pse në kulturën Maori ka një respekt të madh për kafshët ujore si balenat, delfinët, shpellat dhe breshkat.

Në këtë kulturë, breshka është gjithashtu një simbol për lundërtarët e deteve .

Shiko gjithashtu: syri i horusit

Mësoni më shumë rreth simboleve Maori

Shiko gjithashtu: Dritare

Kuptimi i tatuazhit të breshkës Maori

Tatuazhet Maori janë një trashëgimi e gjallë e popullit të tyre që përfundoi duke u bërë e njohur në mbarë botën. Ishte një rit kalimi në moshën madhore dhe shënonte statusin dhe identitetin shoqëror. Ata gjithashtu simbolizonin fisnikërinë, mençurinë dhe aftësinë. Sa më i bërë tatuazh trupi i një luftëtari, aq më fisnik do të ishte.

Vizatimet janë shpesh të lidhura me natyrën dhe aktivitete të tjera në kulturën Maori si skulptura.

Breshka Maori është një nga modelet më të njohura të tatuazheve dhe zakonisht bëhet për të nderuar familjen, për të pritur një jetë të gjatë ose për të përfaqësuar një personalitet të qetë. Ato mund të kryhen meforma të ndryshme në mbushjen e tij dhe tatuazhuar në pjesë të ndryshme të trupit.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.