Dasma e argjendtë

Dasma e argjendtë
Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Kush feston 25 vjet martesë feston vjetorin e argjendtë .

Kuptimi

Data është e rëndësishme për disa arsye. Do të thotë një çerek shekulli së bashku, duke ndërtuar një marrëdhënie , e cila ndoshta rezultoi në fëmijë dhe ndërtimin e një trashëgimie të përbashkët.

Materiali i zgjedhur për të simbolizuar këtë dita është argjendi , pasi është një material i qëndrueshëm , i çmuar, i lakueshëm dhe i vlerësuar.

Shiko gjithashtu: Simboli toksik: Kafka dhe kockat e kryqëzuara

Argjendi do të thotë gjithashtu, në shumë kultura, femërore, për t'iu referuar ngjyra e hënës . Kështu, argjendi nxjerr në pah anën mikpritëse të çiftit, ndjeshmërinë dhe shërimin, një fuqi që tradicionalisht i atribuohet grave. Jo rastësisht është një element i përdorur nga mjekët dhe dentistët për implantet.

Origjina

Fjala boda vjen nga latinishtja "votim" dhe kujton premtimet që nusja dhe dhëndri i bënë ditën e dasmës. Në këtë mënyrë, dasmat shërbejnë për t'i kujtuar bashkëshortëve angazhimin që ata kishin marrë në momentin e martesës.

Shiko gjithashtu: Ptah

Ideja e festimit të dasmave lindi në Gjermani kur ishte zakon të jepeshin çifte jetëgjatë me kurorë argjendi , për 25 vitet e martesës; dhe ari, për 50 vjet.

Më vonë, lind koncepti i lidhjes së një materiali për çdo vit të përfunduar nga çifti. Kështu e kanë origjinën letra, druri, metali e shumë dasma të tjera.Të gjitha kanë të njëjtin qëllim për të kujtuarrrugët e shkelura nga çifti në jetën e përbashkët.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.