Simboli toksik: Kafka dhe kockat e kryqëzuara

Simboli toksik: Kafka dhe kockat e kryqëzuara
Jerry Owen

Simbolet e paralajmërimit ose rrezikut përdoren zakonisht për të paralajmëruar njerëzit për objekte, vendndodhje, materiale dhe kontejnerë që janë të rrezikshëm, që përmbajnë helm ose radioaktivitet.

Simboli toksik, i përfaqësuar nga një kafkë me kocka të kryqëzuara, simbolizon rrezik , kërcënim , helm dhe vdekje .

Shiko gjithashtu: Guri filozofik

Mund të ketë prejardhje dhe ngjyra të ndryshme, por në përgjithësi shërben si alarm për përbërës kimikë ose toksikë. Figura me të drejtë përdoret si universale në mënyrë që folësit e të gjitha gjuhëve ta njohin atë.

Ajo u përdor si një paralajmërim në etiketat e shisheve me helm ose ndonjë substancë helmuese rreth vitit 1850, sepse në 1829 Shteti i Nju Jorkut miratoi një ligj që i detyronte këto produkte toksike të kishin një etiketë për të paralajmëruar rrezikun.

Kafka dhe kockat e kryqëzuara: Simbolet

simboli i kafkës dhe kockave të kryqëzuara nuk ka origjinë të caktuar, por është mjaft i vjetër, që daton në mesjetë.

Për Masoneria është një simbol i rëndësishëm, që përfaqëson rilindjen dhe kalimi nga bota materiale bota shpirtërore . Përdoret në ritualet e fillimit.

Mund të simbolizojë Daath Sefirot në Pemën Kabala të Jetës, e cila është një vend i ngritur dhe shpirtëror i kuptimit . Është e mundur të arrish atë vend vetëm me vdekjen shpirtërore dhe Rilindja .

Një shoqëri sekrete e quajtur ''Skull and Bones'' u formua në vitin 1832 në Universitetin Yale, në Shtetet e Bashkuara. Ajo vazhdon deri më sot dhe përmban simbolin e kafkës dhe kockave të kryqëzuara si frymëzim për të simbolizuar misterin e tij.

Kjo shoqëri është e mbushur me studentë të profilit të lartë dhe teori konspirative. Ka disa hipoteza nga gazetarja Alexandra Robbins që e lidhin atë me lëvizjen Illuminati.

Lexo më shumë: Simbolet Illuminati dhe simbolet e masonerisë

Kafka dhe kockat kryq për piratët

Ky simbol është shoqëruar me "Jolly Roger" ', pra flamuri i disa fiseve pirate rreth shek. 0>

Simbolizon kërcënimin dhe lidhet me eshtrat e viktimave të piratëve.

Shumë nga këto anije grupet margjinale kishin një flamur neutral dhe me të mbërritur në vend ata do të sulmonin ngritën ''Jolly Roger''.

Për shkak të piratëve kjo figurë u bë simbol universal duke u përdorur në kulturën popullore, në këngë, si simbol sportiv dhe ushtarak.

Një shembull është romani aventuresk "Ishulli i thesarit" (1883) i autorit Robert Louis Stevenson, i cili ka disa versione filmi.

Kafka dhe kockat e kryqëzuara nëSimbologjia funerare

Kjo figurë është përdorur për të shënuar hyrjen në disa varreza, kryesisht në Spanjë. Ai simbolizon ardhjen e pashmangshme të vdekjes dhe për të krishterët e shekujve 18 dhe 19 përfaqëson fitoren të Jezu Krishtit përballë vdekjes.

Simboli përdorej si për të bërë kryqëzime ashtu edhe për t'u gdhendur në gurët e varreve, duke qenë i pranishëm në funerale. Njerëzit synonin të transmetonin mesazhin universal se qeniet njerëzore janë të vdekshëm .

Kjo lidhet me Memento Mori , e cila është një teori latine e krishterimit mesjetar që thotë se qenia njerëzore duhet të kultivojë shpirtin dhe të përqendrohet në jetën e përtejme, pasi kjo është e pamëshirshme.

Shikoni gjithashtu:

Shiko gjithashtu: Azrael: zbuloni kuptimin dhe funksionet e engjëllit të vdekjes
  • Simbolizmi i kafkës
  • Simbolizmi i vdekjes
  • Kafka me krahë: simbolologjiJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.