dasmë çeliku

dasmë çeliku
Jerry Owen

Dasma e çelikut festohet nga ata që plotësojnë 11 vjet martesë .

Pse Steel Wedding?

Çeliku është një metal jashtëzakonisht rezistent, i njohur për qëndrueshmërinë dhe jetëgjatësinë e tij. Çiftet që festojnë 11 vjet martesë kanë ndërtuar një marrëdhënie mjaft solide për t'u krahasuar me karakteristikat e çelikut.

Çeliku përdoret në ndërtim si themel, për t'i dhënë qëndrueshmëri ndërtesës. Një martesë e tillë afatgjatë mund të jetë po aq e krahasueshme me metalin, pasi martesa zakonisht është themeli i një familjeje.

Ky metal specifik konsiderohet edhe element duktil, pra kur pëson një goditje, pavarësisht deformimit, nuk thyhet. Ky është rasti edhe për çiftin që mban një martesë afatgjatë.

Shiko gjithashtu: timoni

Si të festojmë Dasmën e Çelikut?

Midis çiftit, një sugjerim shumë tradicional është që çifti të shkëmbejë unazat si një mënyrë për të rinovuar zotimet e tyre.

Në dasmën ka edhe nga ata që preferojnë ta festojnë me familjen dhe miqtë e ngushtë. Po të porosisni një tortë me porosi?

Apo organizoni një festë të madhe me çelikun si temë dekorimi?

Shiko gjithashtu: Pentagrami

Nëse të ftuarit - të afërmit, kumbarët dhe miq - nëse doni të ofroni një suvenir, ju sugjerojmë dhurata të personalizuara për datën si pizhame, turi ose një skulpturë qëpërjetësoni momentin.

Origjina e festimeve të dasmës

Ishte në Gjermani, ose më mirë, në rajonin ku ndodhet sot Gjermania, lindi tradita e festimit të bashkimeve të gjata.

Çiftet që ishin martuar për shumë vite filluan të mblidhnin familjen dhe miqtë për të festuar tre data themelore: Dasma e Argjendtë (25 vjet martesë), Dasma e Artë (50 vjet martesë) dhe Dasma Diamanti (60 vjet martesë).

Të ftuarit i ofronin çiftit një kurorë për nder të rastit, të ndërtuar nga materialet përkatëse (diamanti p.sh ishte lënda e parë që përdorej për ndërtimin e kurorave të dasmave me diamante).

Perëndimit i pëlqeu aq shumë tradita evropiane fillimisht sa e zgjeroi atë, saqë aktualisht ka përvjetori i martesës do të festohet çdo vit që çifti kalon së bashku.

Lexo gjithashtu :
    Jerry Owen
    Jerry Owen
    Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.