dasmë prej kallaji

dasmë prej kallaji
Jerry Owen

përvjetori i martesës me kallaj festohet nga ata që plotësojnë 10 vjet martesë .

Kush ka qenë i martuar për dhjetë vjet shto 120 muaj së bashku, në total 3650 ditë ose 87600 orë .

Pse dasma prej kallaji?

Kallaji është një material i njohur për lakueshmërinë e tij. Kjo lidhje mund të bëhet me një martesë dhjetëvjeçare, ku anëtarët e çiftit tashmë janë mësuar të përshtaten me njëri-tjetrin përballë vështirësive në rrugë dhe papajtueshmërive të personalitetit.

Shiko gjithashtu: Kryq

Data njihet edhe si Përvjetori i Zinkut .

Zinku është një element i aftë për mbrojtjen të disa materialeve nga ndryshku. Ai lahet, për shembull, çeliku dhe hekuri kur ato duhet të mbrohen.

Emri përdoret për të emërtuar dasmën sepse, në këtë pikë të marrëdhënies, nusja dhe dhëndri tashmë kanë krijuar një pengesë kundër pikat negative të njëri-tjetrit.tjetri dhe mjedisi në të cilin jetojnë.

Si të festojmë Dasmën e Kallajit?

Për shkak se është data e parë e mbyllur , dasma e kallajit është shumë e festuar mes çifteve.

Dekada e parë e martesës mund të festohet me një udhëtim romantik për dy, me shkëmbimin e dhuratave diskrete dhe simbolike mes anëtarëve të çiftit ose me një festë të madhe për të mbledhur familjen dhe miqtë.

Udhëtimi romantik zakonisht ka një vend parajsor si destinacionku çifti mund të shkëputet nga trazirat e përditshme.

Nëse çifti preferon një shkëmbim simbolik dhuratash , është mjaft e shpeshtë të blerja e unazave të reja për përtëritjen e zotimeve .

Ekziston edhe mundësia e mbajtjes së unazës origjinale, ngjeshja e një guri ose shkrimi i një mbishkrimi që i referohet datës.

Një tjetër opsion shumë popullor është të ftoni familjen dhe miqtë dhe të organizoni një festë të madhe . Me këtë rast, është e mundur të shfaqen foto të vjetra të momenteve të jashtëzakonshme të çiftit, të rishikohen shënimet nga koha kur ata ishin në lidhje dhe të rishikoni menunë origjinale të dasmës, për shembull.

Origjina e festimeve das Bodas

Festa për të promovuar rinovimin e zotimeve dhe për të kremtuar jetëgjatësinë e rastit u shfaq shumë kohë më parë, gjatë Mesjetës, në një territor që ndodhet në atë që aktualisht është Gjermania. Vendasit e rajonit ishin pararendësit për të kremtuar Dasmën e Argjendtë (25 vjet martesë), Dasmën e Artë (50 vjet martesë) dhe Dasmën e Diamantit (60 vjet martesë).

Shiko gjithashtu: liqeni

Në atë kohë , dhuratat ishin kurora, të bëra nga materiali që i jepte emrin dasmës dhe që të ftuarit i ofronin nuses dhe dhëndrit (në dasmat e argjendta p.sh., çifti merrte kurora argjendi).

Nga të tre dasmat e krijuara fillimisht, të gjitha rrjedhin nga të tjerat: tradita është zgjeruar në atë mënyrë që tashmë ka dasma për të festuar.nga dyshja çdo vit.

Lexo gjithashtu :
    Jerry Owen
    Jerry Owen
    Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.