Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Dera simbolizon kalimin midis dy situatave ose dy botëve: të njohurës dhe të panjohurës. Pra, ka karakterin e zbulimit të diçkaje.

Shiko gjithashtu: dasma me perla

Te dera e vdekjes, pra, do të thotë të jesh gati të njohësh vdekjen, të vdesësh.

Kur thuhet se hapet një derë do të thotë se ka një mundësi të re për diçka, e cila gjithashtu mund të sinjalizojë një fazë të re në jetë.

Një derë që mbyllet, nga ana tjetër, do të thotë refuzim, mohim ose refuzim, që mund të sinjalizojë edhe fundin e një hapi.

Fe

Fjala derë përdoret shpesh në Bibël, ku nënkupton hyrjen në parajsë.

Si shembull, citojmë disa pasazhe biblike:

"Ja, unë qëndroj te dera dhe trokas." Kjo frazë tregon thirrjen që Krishti u bën njerëzve.

“Është më e lehtë për një deve të kalojë nëpër një gjilpërë sesa për një të pasur të hyjë në mbretërinë e qiejve”. Kjo frazë tregon vështirësinë për të hyrë në mbretërinë e qiejve. Gjilpëra ishte një derë e ngushtë që, për rrjedhojë, e bënte të vështirë kalimin e deveve.

Në tempujt masonikë, dyert janë të ulëta për t'i detyruar njerëzit të përkulen për të hyrë, gjë që tregon një shenjë përulësie dhe përulësie dhe respekt. Ai gjithashtu sinjalizon vështirësinë për të hyrë në mbretërinë e qiejve. Kur ngrihet në këmbë, pasi kalon nga dera, është sikur personi ka rilindur në një jetë të re.

Shiko gjithashtu: triskelion

Shih gjithashtu simbolikën e Çelës dhe Toriit, një simbol tradicionaljaponeze.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.