Jerry Owen

Deri i egër, nëse është i përgjithshëm, shoqërohet me një forcë të egër dhe shkatërruese, me egërsi dhe agresivitet. Në mitologjinë gjermanike derri është një nga simbolet e Wotan; në mitologjinë hindu është një nga simbolet e Vishnu-së.

Shiko gjithashtu: Merimanga

Në mitologjinë greke, gjatë episodit të vdekjes së Adonisit, derri shfaqet si simbol i një prej aspekteve të natyrës së Afërditës, të dashurës së nënës. në aspektin e saj kafshëror, i dhunshëm dhe shkatërrues, i cili është njëkohësisht i aftë të krijojë dhe të marrë jetë. Në mitin e Artemidës, megjithatë, ajo korrespondon me natyrën agresive, të egër dhe shkatërruese të perëndeshës kur pengohet në dashuritë e saj. Në botën e krishterë, ai mund të shihet si një simbol i djallit.

Shiko gjithashtu: hamsa

Shih simbolologjinë e Demit.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.