Jerry Owen

Flaka është shpirti i zjarrit. Ajo simbolizon pastrimin, ndriçimin, dashurinë shpirtërore dhe përfaqëson shpirtin si dhe transcendencën.

Në Budizëm, flaka simbolizon mençurinë dhe aktin e djegies së injorancës.

Nga ana tjetër, ajo mbart një kuptim negativ kur shoqërohet me shkatërrim. Në këtë kuptim, flaka pasqyron djegien e mosmarrëveshjeve, zilisë, epshit, revoltës dhe luftës.

Shiko gjithashtu: Luleradhiqe

Imazhi i flakës lidhet me shkrepjen e granatës, një artefakt luftarak që shpërthen dhe shkatërron atë që gjendet. aty pranë.

Simbolgjia e flakës është e lidhur ngushtë me simbolikën e qiririt dhe zjarrit.

Shiko gjithashtu: Simboli i vërtetë R$

flaka e përjetshme e përfaqësuar në pishtarin olimpik simbolizon zjarrin e shenjtë që Prometeu, mbrojtësi i njerëzimit, vodhi nga Zeusi. Në lashtësi shërbeu për të shpallur fillimin e lojërave, një traditë që ruhet deri në ditët tona.

Lexo Simbolet e Olimpiadës.

Flaka hyjnore është një koncept i pranishëm në fe të ndryshme. Në krishterim, ka shenjtorë të përfaqësuar me zemrat e tyre në zjarr, gjë që tregon praninë e Frymës së Shenjtë dhe gjithashtu simbolizon shpresën dhe jetën.

Prandaj zjarri është një nga simbolet e Frymës së Shenjtë. Siç është shënuar në Shkrimin e Shenjtë, Fryma e Shenjtë zbriti mbi kokat e apostujve në formën e gjuhëve të zjarrit.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.