Gjirafa: simbol i intuitës dhe elegancës

Gjirafa: simbol i intuitës dhe elegancës
Jerry Owen

Gjirafa është një kafshë që simbolizon intuitën , shikimin drejt së ardhmes, qetësinë, butësinë dhe madhështinë. Është gjithashtu një simbol i forcës dhe këmbënguljes .

Për shkak të qafës së saj të zgjatur, gjirafa lidhet me intuitën dhe një vegim përballë qiellit. Jep mesazhin e mbajtjes së kokës lart . Një perspektivë superiore për të parë më qartë objektivat.

Gjithashtu për shkak të qëndrimit të ngritur , ajo shihet si një simbol i qetësisë, delikatesës dhe butësisë , që përfaqëson qetësinë .

Gjirafat njihen për goditjen e njëra-tjetrës në qafë, për të testuar aftësitë e tyre, gjë që sjell simbolin e kthetrave, forcës dhe këmbënguljes. Lartësia e tyre simbolizon fuqinë , për shkak të mundësisë për të parë armiqtë (grabitqarët) nga larg dhe për të shpëtuar nga rreziku.

Simbolizmi i gjirafës në folklorin dhe mitologjinë afrikane

Në folklor, legjenda thotë se gjirafa ishte një kafshë me një qafë normale derisa, gjatë një periudhe të gjatë thatësire, kur të gjitha barishtet dhe bimët e vogla ishin ngrënë, ajo e mori atë nga një magjistar. si dhuratë një qafë të gjatë që të hante gjethe jeshile nga pemët e larta.

Në mitologji, ka fise që kryejnë "vallen e gjirafës" , disa me dëshirën për fat dhe mbrojtje , ndërsa të tjera si art e shërimit . Kjo valle përfshin këngë, lëvizje të trupit dhebateri. Nëpërmjet kësaj tradite, fiset që e kryejnë atë me qëllimin e artit shërues besojnë se janë në kontakt me botën shpirtërore, për të luftuar kundër shpirtrave të këqij dhe për t'u larguar të forcuar dhe/ose të lirë nga sëmundjet.

Simbologjia e gjirafës në Azinë e Largët Lindore

Shiko gjithashtu: sy grek

Kinezët filluan t'i lidhin gjirafat me Qilin mitik (krijesë legjendare e mitologjisë kineze), pasi eksploruesi Zheng He solli dy gjirafa nga Afrika. Kështu, në të njëjtën mënyrë siç u interpretua me Qilin, gjirafat filluan të simbolizojnë jetëgjatësinë, prosperitetin, fatin dhe shenjat e mira .

Simbolizmi i gjirafës në krishterim

Krishterimi e lidh simbolikën e gjirafës me rëndësinë e një sjelljeje të menduar në qiej, duke shmangur dëshirat tokësore. Ka, pra, nga ana e krishterimit, një nxitje për të vëzhguar gjirafat dhe për të përvetësuar cilësitë e tyre.

Gjirafat përmenden në Arkën e Noes, si në Librin e Zanafillës ashtu edhe në librin e parë të Biblës Hebraike.

Simbolizmi shpirtëror i gjirafës

Për ata që e kanë gjirafën si një kafshë shpirtërore, është e mundur që përmes saj të gjejnë qetësi dhe një vështrim të drejtuar drejt madhështisë. qëllimet.

Shiko gjithashtu: gëlltitje

Simbolizmi i gjirafës në ëndrra

Disa rryma besojnë se të ëndërrosh për gjirafat mund të shoqërohet me qëllimet që një person kërkon për të arritur ose ka nevojë për më shumë fokus për t'u bërëfokusohu në atë që ka rëndësi për ty. Ka edhe nga ata që thonë se mund të nënkuptojë pakënaqësi me mungesën e përparimit në diçka.

Simbolologjia e gjirafës në tatuazhe

Me ngjyra ose bardh e zi , gjirafa është një opsion tatuazhi shumë i gjithanshëm, i cili mund të dizajnohet në madhësi të ndryshme. Krahët, këmbët dhe pjesa e pasme e qafës janë vende të zakonshme për të bërë një tatuazh gjirafë.

Simboli i tij është e intuitës dhe vizionit të së ardhmes . Ai gjithashtu përfaqëson madhështinë e përcjellë në butësi dhe ëmbëlsi.

Pëlqen? Njihni kuptimet e tjera të kafshëve:
    Jerry Owen
    Jerry Owen
    Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.