Jerry Owen

goja është një simbol ambivalent , për aq sa përfaqëson një kanal jetik përmes të cilit ne hamë, flasim, marrim frymë dhe që përmes fjalëve mund të nënkuptojë një simbol i ngritur si " buzët e engjëllit " dhe, nga ana tjetër, nënkupton një simbol më të ulët si p.sh. " nofulla e një përbindëshi " . Me fjalë të tjera, ai konsiderohet një simbol i forcës krijuese , megjithëse ka fuqinë të shkatërrojë dhe të krijojë, nëpërmjet aktit të të folurit.

Shiko gjithashtu: luleshtrydhe

Gojë dhe Zjarri

Megjithatë, ekziston një lidhje midis fjalës, gojës dhe zjarrit, prandaj në lidhje me fjalët e shqiptuara mund të thuhet se ato janë të ndezura, pasi të folurit, si dhe përdorimi i zjarrit, është derivat i përdorimit e energjisë psikike

Gojë e kuqe

Sinonim i buzëve, goja e femrës kur mban buzëkuq të kuq tregon seksualitetin dhe pjellorinë, pasi forma e saj është analoge me organin gjenital femëror. Besohet se sa më mishi të jetë buza e femrës, aq më shumë estrogjen ka gruaja.

Lexoni simbolikën e Kuqes.

Boca do Inferno

Në artin e krishterë, ferr ishte një vend që ka një gojë të përbindëshit Leviathan. Në këtë kuptim goja paraqet fillimin e mundimit, burgosjes dhe dhimbjes.

Shiko gjithashtu: simbolet maoriJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.