KËSHTU QË

KËSHTU QË
Jerry Owen

Fjala kineze Tao fjalë për fjalë do të thotë rrugë, rrugë. Kështu, Tao është, në thelb, një parim i rendit.

Taoizmi është, nga ana tjetër, një fe kineze që adhuron natyrën, duke besuar se harmonia e saj rezulton në ekuilibrin e jetës. Kjo filozofi, e cila daton në shekullin 3 ose 4 para Krishtit, kishte Lao Tzu si pararendëse.

Simbolet e Taoizmit

​Midis simbolet e Taoizmit, ne theksojmë:

Yin dhe Yang

Tao balancon kundërshtimin e pranishëm në konceptin e Yin dhe Yang, në të cilin Yin - gjysma e zezë - përfaqëson luginat, ndërsa Yang - gjysma e bardhë - përfaqëson malet. Yin dhe Yang është koncepti primordial i filozofisë Tao.

I Ching

Shiko gjithashtu: Ylber

I njohur gjithashtu si "Libri i Ndryshimeve", I Ching është një teksti klasik i përdorur aktualisht në fushën e hamendjes. Ai përbëhet nga një sistem prej tetë trigramësh (grup prej tre shkronjash ose karakteresh) dhe 64 heksagramësh (grup prej gjashtë karakteresh) që simbolizojnë besimin taoist se universi është në ndryshim të vazhdueshëm.

Shiko gjithashtu: Simbolet e Peshores

Tetë të pavdekshmit

Tetë të pavdekshmit janë figura legjendare kineze dhe vlerësohen në filozofinë taoiste: Cao Guojiu , He Xiangu , Zhongli Quan , Lan Caihe , Lu Dongbin , Li Tieguai , Han Xiang Zi dhe Zhang Guo Lao .

P'An-Ku

Sipas mitologjisëKinez, duke ndarë Yin (përfaqësimin e tokës) dhe Yang (përfaqësimin e qiellit) ky gjigant krijoi universin. Qëndrimi në tokë P'An-Ku do ta kishte shtyrë qiellin lart në një detyrë që do të duheshin 18,000 vjet për t'u realizuar.

Blloku i papunuar

Një pjesë shkëmbi me forma të paformuara është përfaqësuese e universit dhe ndryshimit të vazhdueshëm të tij. Ato zakonisht gjenden si zbukurime në kopshte.

Jade

Sipas legjendës, lodhja e gurit të çmuar do të ishte formuar nga sperma e dragoit. I konsideruar nga kinezët si një nga gurët më fisnikë dhe me fat, ai simbolizon përsosmërinë dhe pavdekësinë.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.