kryq bizantin

kryq bizantin
Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Kryqi bizantin , i cili quhet edhe kryqi ortodoks sepse përdoret nga kisha ortodokse, është një variant i kryqit të krishterë, simbol i krishterimit. Kryqi Bizantin simbolizon ekuilibrin, besimin, sigurinë dhe harmoninë e besimit midis nesh, qenieve të tjera të botës dhe Zotit.

Shiko gjithashtu: Azrael: zbuloni kuptimin dhe funksionet e engjëllit të vdekjes

Simbolologjitë e Kryqit Bizantin

Kisha Ortodokse është gjithashtu një doktrinë e krishterë, por më e ngurtë dhe është më e pranishme në Evropën Lindore, në vendet me origjinë sllave.

Kryqi bizantin, si kryqi i krishterë ose kryqi latin, përbëhet nga një vijë vertikale e kryqëzuar nga një tjetër horizontale. . Kryqi përfaqëson katër pikat kryesore të tokës dhe gjithashtu katër elementët thelbësorë të universit, ujin, tokën, zjarrin dhe ajrin.

Shih simbolologjinë e kryqëzimit.

Shiko gjithashtu: Simboli i Sao PaulosJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.