Simboli i Sao Paulos

Simboli i Sao Paulos
Jerry Owen

Simboli i São Paulo Futebol Clube , një ekip futbolli brazilian, i quajtur edhe zemra trengjyrësh me pesë cepa, është i formuar nga një trekëndësh izoscelular, me pjesën e sipërme një drejtkëndësh, e gjithë figura në e bardhë.

Pastaj në krye ka një drejtkëndësh më të vogël në të zezë që përmban shkronjat SPFC në të bardhë.

Dhe në fund, brenda trekëndëshit, ka një shirit të bardhë qendror, i cili në anën e majtë ka një trekëndësh të kuq skale dhe në të djathtë një të zi.

Shiko gjithashtu: zjarr i madh

Burimi: São Paulo Futebol Clube

Mund të shkarkoni emblemën e São Paulo për ta printuar, përdorur si sfond në telefonin tuaj celular, midis shërbimeve të tjera.

Kuptimi i mburojës së São Paulo

Ngjyrat u shfaqën me formimin e klubit, i cili u zhvillua më 25 janar 1930, pas një takimi midis ish-anëtarëve të CA Paulistano (Club Athlético Paulistano) dhe AA das Palmeiras (Associação Athlética das Palmeiras), dy ekipe nga São Paulo, të cilët vendosën të bashkohen dhe të krijojnë São Paulo Futebol Clube.

Shiko gjithashtu: Isis

Burimi: Club Athlético Paulistano dhe Associação Athlética das Palmeiras

E kuqja është një haraç për klubin e parë, i cili kishte ngjyrat e tij të kuqe dhe të bardhë, dhe e zeza është për shkak të ekipit të dytë, i cili kishte ngjyrat bardh e zi. E bardha është ngjyra e përbashkët mes të dyjave.

Ngjyrat gjithashtu kanë lidhje me flamurin eshteti i São Paulos, i cili i zotëron ato.

Vetë forma e stemës nuk ka kuptim të qartë, dihet se ajo është krijuar nga stilisti gjerman Walter Ostrich, në një konkurs të propozuar nga klubi dhe është mbiquajtur tricolor. Zemra me pesë cepa .

Ndryshimi i vetëm i simbolit ishte në vitin 1982, kur shkronjat SPFC, të cilat më parë përmbanin pikat S.P.F.C., nuk përdoreshin më.

Dhe së fundi, por jo më pak e rëndësishme, janë yjet që përbëjnë stemën si në uniformat e lojtarëve ashtu edhe në flamur. Sot janë gjithsej pesë, por më parë kishin më pak.

yjet e kuq simbolizojnë titujt botërorë që ekipi ka fituar tashmë , të cilët ishin në 1992, 1993 dhe 2005, dhe dy të verdhët janë për nder të atleti Adhemar Ferreira da Silva , i cili ishte kampioni i parë olimpik dy herë i Brazilit.

Ai theu dy rekorde botërore, një në Olimpiadën e Helsinkit 1952 dhe tjetri në Lojërat Panamerikane të 1955 në Mexico City.

A ishte ky artikull i rëndësishëm për ju? Kështu shpresojmë! Ejani lexoni të tjerët:

  • Simbolet për tatuazhet e femrave në këmbë
  • Çfarë nënkuptojnë simbolet e tatuazhit të Neymar
  • 15 tatuazhe që përfaqësojnë ndryshim dhe kuptime të tjeraJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.