Kuptimi i numrave

Kuptimi i numrave
Jerry Owen

Që nga lashtësia, numrat kanë pasur një kuptim shumë të rëndësishëm. Shprehja e cilësive dhe fuqive kozmike, kuptimi dhe ndikimi i tyre te njerëzit filloi të studiohej.

Sipas numerologjisë pitagoriane, numrat janë thelbi i të gjitha gjërave.

Numri 1

Numri 1 përfaqëson unitetin dhe parimin. Për të krishterët, ajo përfaqëson Zotin. Është një numër energjie pozitive, e cila transmeton vetëbesim dhe kreativitet te personalitetet.

Blloku i saj përfaqëson agresivitetin.

Numri 2

Numri 2 përkufizohet si ai që përfaqëson dualitetin dhe diversitetin në numerologjinë e Pitagorës. Ndërsa tregon kundërshtim, ai gjithashtu përfaqëson plotësimin e asaj që mungonte.

Simbol i shoqërimit, bllokimi i tij përfaqëson pasigurinë dhe ndrojtjen.

Numri 3

Shiko gjithashtu: simbolet japoneze

Numri 3 është numri i përsosur për Pitagorën, pasi është shuma e një, simbol i unitetit dhe dy, simbol i diversitetit. Bllokimi i tij shkakton kritika dhe temperament të keq.

Përfaqëson unitetin hyjnor, pasi një nga dogmat kryesore të të krishterëve është besimi në Trininë e Shenjtë (Atë, Birin dhe Shpirtin e Shenjtë).

Numri 4

Numri 4 paraqet stabilitet dhe progres. Në të njëjtën kohë, është e përkryer edhe për Pitagorën, pasi filozofi iu referua Zotit përmes këtij numri.

Bllokimi i tijai përfaqëson dështimin për t'u zhvilluar.

Numri 4 ka disa aspekte të shenjta. Përveçse është e lidhur me simbolikën e kryqit, prania e tij është e shpeshtë në Bibël, më saktë në Librin e Zbulesës.

Numri 5

Numri 5 zë pozicionin e mesit të numrave, duke simbolizuar kështu harmoninë. Për numerologjinë, ajo përfaqëson bashkimin dhe ekuilibrin.

Njerëzit e ndikuar nga ky numër priren të jenë të disiplinuar, ndërsa bllokimi i saj rezulton në padurim.

Numri 6

Numri 6 përfaqëson unitet dhe drejtësi. Sipas numerologjisë së Pitagorës, është një referencë idealesh të mëdha, prandaj bllokimi i tij tregon autoritarizëm dhe sjellje kritike.

Për të krishterët, është tërësia, pasi është numri i ditëve të krijimit të botë. Nga ana tjetër, ka një potencial të keq, sepse kombinimi i tre numrave 6 "666", njihet si numri i bishës.

Numri 7

Numri 7 përfaqëson tërësinë, si dhe ankthin për të panjohurën. Kjo sepse, sinjalizon fundin e një cikli dhe fillimin e një tjetri, nga i cili nuk dihet çfarë të presësh.

Dinamik, Numerologjia e tregon atë si numrin e kërkimit për të mësuar dhe përsosmëri. Bllokimi i tij pengon zhvillimin e këtyre cilësive.

Numri 8

Numri 8 përfaqëson ekuilibrin dhe drejtësinë. I shtrirë, është simboli, motivi i pafundësisëqë pasqyron simbolikën e tij.

Shiko gjithashtu: Tatuazh luledielli: kuptimi dhe imazhe të bukura

Numerologjia e përkufizon atë si një numër që ndikon në personalitetet për zgjedhjen e duhur të vendimeve, ndërsa bllokimi i tij buron nga shpërdorimi i pushtetit.

Numri 9

Numri 9 përfaqëson përpjekjen, përfundimin dhe përjetësinë. Në numerologji, ai përfaqëson integritetin, mençurinë dhe udhëheqjen. Bllokimi i tij pasqyron mungesën e orientimit dhe posesivitetit në personalitetin e njerëzve.

Ai përforcon fuqinë e triadave të shenjta, siç është Trinia e Shenjtë për të krishterët. Përsëritja 999 999 999 përfaqëson pafundësinë.

Zbuloni gjithashtu simbolologjitë e Numrit 10 dhe Numrit 13.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.