simbolet japoneze

simbolet japoneze
Jerry Owen

Simbolet japoneze pasqyrojnë kulturën e këtij populli që ka tradita mijëvjeçare. Përveç simboleve që identifikojnë shoqërinë japoneze, ka të tjera që pasqyrojnë një kuptim të rëndësishëm për popullin japonez. Ky është rasti i tigrit (një emblemë e përdorur nga samurai) dhe krapit (që përfaqëson rezistencën dhe këmbënguljen), për shembull.

Shembuj të Kanjis

Në tatuazhe, është mjaft e zakonshme për të gjetur kanjis, që janë karaktere të përdorura në sistemin japonez të shkrimit. Kjo buron nga synimi për të shprehur një ide ose një ndjenjë me fjalë që nuk janë aq të zakonshme për njerëzit.

1. Familja

2. Dashuria

Shiko gjithashtu: Sheshi

3. Paqe

4. Lumturia

Maneki Neko

Maneki Neko, ose Macja me fat, është një simbol i zakonshëm i fatit. Bëhet fjalë për një skulpturë të një maceje të bardhë që valëvitet.

Sipas legjendës, ky simbol e ka origjinën kur një samurai kaloi pranë një maceje dhe kishte ndjenjën se kafsha po i bënte me dorë. Ky fakt e bëri luftëtarin të shkonte të takonte macen dhe të shmangte një kurth që i ishte përgatitur.

Rezulton se macet konsiderohen si simbol i fatit.

Maneki Neko zakonisht bëhet prej qeramike dhe mund të gjendet në hyrje të dyqaneve japoneze.

Daruma

Daruma është një kukull që përfaqëson murgun budist Bodhidharma.

Ai është i zbrazët, nuk ka krahënuk ka këmbë dhe ka mustaqe. Një karakteristikë tjetër e rëndësishme është fakti se ai ka rrathë të bardhë në vend të syve.

Legjenda thotë se Bodhidharma do të kishte prerë qepallat për të qëndruar zgjuar në mënyrë që të meditonte. Për këtë arsye kukulla nuk ka sy.

Është traditë që pronari i kukullës ia lyejë syrin e djathtë kukullës dhe i bën një urim. Syri i majtë duhet të lyhet vetëm pasi të jetë bërë ajo që keni kërkuar.

Simbolet Kombëtare

Japonia njihet si "Vendi i Diellit që lind". Kështu, Dielli është një emblemë kombëtare dhe përfaqësohet në flamurin e atij vendi si një rreth i kuq. Japonezët besojnë se perandorët e tyre e kanë prejardhjen nga Amaterasu (perëndeshë e Diellit).

Lulja e qershisë, e njohur edhe si sakura, ka një kuptim shumë të rëndësishëm në Japoni. Atje, bollëku i këtyre luleve tregon nëse viti do të jetë i mirë për prodhimin e orizit, i cili është një ushqim që përfaqëson një dhuratë hyjnore për japonezët.

Di simbolika e artit floral japonez (Ikebana) në Lule.

Mëso më shumë në:

Shiko gjithashtu: yll deti
  • Torii
  • Samurai
  • Geisha
  • KopshtiJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.