Kuptimi i tatuazhit të krapit me imazhe për t'ju frymëzuar

Kuptimi i tatuazhit të krapit me imazhe për t'ju frymëzuar
Jerry Owen

I lidhur me kulturën orientale , veçanërisht japoneze, tatuazhi i krapit është një nga më të realizuarat në mbarë botën, kryesisht nga meshkujt.

Krapi, i njohur gjithashtu si koi , karpa koi ose peshk koi , mbart kuptimin e fat të mirë , jetëgjatësi , guxim , rezistencë , këmbëngulje , burrëri , frytshmëri , intelektualiteti dhe urtësia . Kështu, tatuazhet e krapit lidhen gjithashtu me këto kuptime dhe simbolikë.

Lexo më shumë rreth krapit

Simbolologjia e tatuazhit të krapit

Foto nga @ademair_floriano

Krapi me origjinë orientale është një peshk që kalon shumë sfida për të hedhur vezët. Kjo këmbëngulje është rrënja e simbolologjisë e lidhur me peshkun: lufta për pushtime dhe gjithashtu duke iu referuar sukseseve të arritura gjatë jetës .

Tatuazhi i krapit zakonisht bëhet duke theksuar detajet e peshores dhe mund të bëhet tatuazh në pjesët më të ndryshme të trupit dhe me ngjyra të ndryshme. Njihuni pak më shumë rreth tyre dhe frymëzohuni për tatuazhin tuaj të radhës .

Tatuazh i krapit në këmbë

Tatuazhi i krapit ka disa detaje që mund të futen në dizajnin tuaj. Si të tilla, këmba dhe shpina janë vendet më të njohura për tatuazhuar atë. Në këmbë,tatuazhi mund të ketë simbolikën e burrërisë mashkullore.

Foto nga @metamundotattoo

Foto nga @artetattoojunqueira

Tatuazh krapi në krah

Tatuazhet e krapit janë gjithashtu shumë të njohura në krah dhe parakrah. Ato mund të bëhen tatuazhe në përmasa më të vogla ose të rrethojnë të gjithë këtë pjesë të trupit.

Foto nga @stifftattoo

Foto nga @olmi.marianna

Tatuazh i krapit në mbrapa

Kush preferon një tatuazh më të spikatur, pjesa e pasme është vendi ideal për të bërë tatuazh një peshk aq domethënës sa krapi.

Foto nga @bob.artetattoo

Foto nga @mateusreiis

Tatuazh i krapit me ngjyrë : çfarë do të thotë?

Ngjyrat kanë simbole dhe kuptime të ndryshme në vetvete. Në tatuazhet, ngjyrat mund të lidhen me kuptimet e tyre.

Shumica dërrmuese e krapave janë bërë në të zezë ose në ngjyrat realiste të peshkut: portokalli dhe e kuqe.

Shiko gjithashtu: numri 8

Tatuazh i krapit të zi

Në ngjyrë të zezë, krapi përfaqëson forcën e këtij peshku. Disa njerëz zgjedhin të bëjnë tatuazh vetëm skicën e figurës ose ta hijezojnë atë për ta bërë tatuazhin më realist. Dizajne të tjera mund të përfshihen në këtë tatuazh, të tilla si lulet orientale.

Foto nga @theartisan_tattoostudio

Tatuazh i krapit blu

Ngjyra blu normalisht përfaqëson hyjnoren dhe pafundësinë eqielli. I lidhur me tatuazhin e krapit, ai mund të mbajë kuptimin e hyjnisë së këtij peshku, si dhe procesin e tij të transformimit dhe këmbënguljes.

Foto nga @underground_tattoo_ink

Shiko gjithashtu: simbolet e bashkimit

Tatuazh i krapit të kuq

Në të kuqe, tatuazhi i krapit i jep një ton më realist dizajnit. I lidhur me dashurinë dhe pasionin, krapi i kuq mund të simbolizojë edhe guximin e këtij peshku.

Foto nga @llemall

Pëlqen ky artikull? Lexoni gjithashtu të tjera të ngjashme:
    Jerry Owen
    Jerry Owen
    Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.