simbolet e bashkimit

simbolet e bashkimit
Jerry Owen

Bashkimi i referohet lidhjes, kombinimit ose kryqëzimit, veçanërisht për shkak të afektivitetit. Kështu, martesa dhe miqësia shpesh shoqërohen me këtë koncept, rezultat i të cilit është ndjenja e lumturisë.

Kravatë

Kravata si objekt ka funksionin e lidhjes. Përveçse lidhet me martesën dhe marrëdhëniet e tjera afektive, në masonerinë, "lidhja e bashkimit" është një simbol që tregon detyrat e një masoni me universin, ndërsa në Greqi lidhjet përdoreshin në imazhet e perëndive, duke besuar. kështu që hyjnitë nuk do të braktisnin njerëzit e tyre.

Zinxhiri

Bashkimi ose hallka, zinxhiri përfaqëson lidhjen midis qenieve të universit. Kështu, ndërsa, sipas mitologjisë greke, ai përfaqëson qiellin (rrafshin e sipërm) që bashkohet me tokën (rrafshi i poshtëm), për të krishterët, zinxhiri i artë simbolizon bashkimin e Zotit me njerëzit.

Unaza

Shiko gjithashtu: syri i horusit

Unaza e fejesës simbolizon bashkimin e një çifti. Forma e saj rrethore presupozon një marrëdhënie të qëndrueshme, të përjetshme, kështu që shkëmbimi i unazave ka funksionin e garantimit të këtij angazhimi martesor.

Duar në duar

Shiko gjithashtu: Kali: simbole dhe kuptime

Duar që të bëhen bashkë simbolizojnë shoqërinë dhe besimin, jo vetëm mes çifteve, por edhe mes njerëzve që mbështesin njëri-tjetrin dhe ndajnë ndjenjat e miqësisë.

Litar

Litari me një nyje simbolizon lidhjen, bashkimin, si dhe lidhjen midis materies dheshpirti.

Në Masonerinë, "Litari i 81 Nyjeve" - ​​një nga më të rëndësishmit e Urdhrit - simbolizon bashkimin vëllazëror. Ka 40 nyje në secilën anë, me nyjen qendrore që përfaqëson Zotin.

Yin Yang

Ky simbol taoist simbolizon bashkimin e energjive kundërshtare që harmonizohen. Yin (gjysma e zezë) përfaqëson femëroren, ndërsa Yang (gjysma e bardhë) përfaqëson mashkulloren.

Shih gjithashtu Simbolet e Miqësisë.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.