Kuptimi i Tulipanit të Zi

Kuptimi i Tulipanit të Zi
Jerry Owen

Tulipi i zi është një lule zbukuruese që simbolizon elegancën dhe sofistikën . I njohur gjithashtu si "mbretëresha e natës", tulipani i zi i përket gjinisë së bimëve liliaceae .

Tulipi i zi dhe kultura popullore

Një histori popullore tregon se tulipani i zi e ka origjinën nga drama e një gruaje të re persiane, e cila kishte një dashuri të madhe për një të ri nga rajoni i saj.

Meqë dashuria e saj nuk ishte reciproke, kur ajo ishte e refuzuar, vajza iku në shkretëtirë. E dëshpëruar, ajo qau shumë. Legjenda thotë se në çdo vend në rërë ku bie një lot, lind një tulipan i zi.

Lexo më shumë rreth kuptimit të ngjyrës së zezë

Karakteristikat e tulipanit negra

Talipi është një bimë që i përshtatet klimës së ftohtë, duke u shumëzuar me llamba dhe kultivuar në fund të verës dhe fillim të tetorit.

Shiko gjithashtu: Kafka meksikane

Ka më shumë se njëqind varietetet e tulipanëve , me ngjyra të ndryshme, shumë prej tyre të marra nga kryqëzimet e njëpasnjëshme që arritën të krijonin tone të reja. Tulipani i zi, për shembull, mund të gjendet ende në nuanca shumë të dendura të blusë dhe të kuqes.

Lulëzimi fillon vetëm në fillim të pranverës dhe zgjat nga 6 deri në 10 ditë. Të formuar nga gjashtë petale, tulipanët e zinj kanë gjethe të zgjatura dhe një kërcell të drejtë që mund të arrijë 30 deri në 60 cm në lartësi.

Lexoni më shumë rreth Simbologjisë së luleve dhe kuptoni kuptimin e ngjyrave të luleveLulet.

Novela Tulipi i zi

Tulipi i zi (titulli origjinal francez La Tulipe Noire ) është një roman nga shkrimtari francez Alexandre Dumas (babai) i cili tregon historinë e botanistit të ri Cornelius Van Baerle.

Shiko gjithashtu: më kryqëzor

Komploti fillon në vitin 1672, në qytetin Haarlem, Hollandë, kur hapet një konkurs që ofron një Çmimi prej 100,000 florinash për atë që arriti të prodhojë një tulipan të zi.

Konkursi krijoi një konkurrencë të madhe midis botanistëve më të mirë. Korneli i ri pothuajse ia doli, por u pengua të përfundonte punën e tij duke përfunduar në burg. Atje ai u takua me Rozën e re, e cila e ndihmoi në mënyrat më të ndryshme.

Zbuloni gjithashtu kuptimin e tulipanëve të kuq.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.