më kryqëzor

më kryqëzor
Jerry Owen

Kryqi, një lloj shkopi i përdorur nga peshkopët dhe abatët, ose zyrtarët e tjerë të lartë të kishës, simbolizon besimin dhe autoritetin baritor. Për këtë arsye përdoret në aktet fetare, si në dhënien e sakramenteve.

Pjesa e sipërme e tij në formë gjysmërrethi përfaqëson fuqinë qiellore mbi tokë si dhe komunikimin ndërmjet këtyre dy botë.

Gjysmërrethi mund të japë gjithashtu formën e një grepi, një pjesë që mund të përdoret në mënyrë metaforike për të tërhequr delet endacake në kope.

Shiko gjithashtu: gëlltitje

Në të njëjtën kohë, shkopi përfaqëson kurbetin e bariut që drejton kopenë, duke ushtruar kështu rolin e udhërrëfyesit shpirtëror.

Dijetarët besojnë se përdorimi i tij, mjaft i vjetër, daton që në shekujt e parë. Kjo sepse peshkopët, burra të një moshe të caktuar, përdornin një shkop për t'i ndihmuar sa herë që kishin nevojë të lëviznin në detyrimet e tyre fetare.

Në atë kohë, kryqi ende nuk mbante idenë e epërsisë. .

Shiko gjithashtu: Tatuazh në kyçin e këmbës: shikoni idetë për frymëzim dhe simbolikë

Përveç kryqit, shenjat e përdorura nga peshkopët, të cilat jepen në momentin e shugurimit të tyre, janë: unaza episkopale, kryqi kraharor dhe mitra. Mitra është një lloj kapele që mbulon kokën e peshkopëve në kremtime të caktuara liturgjike.

Të gjitha këto simbole tregojnë se mbajtësi merr një mision apostolik.

Lexo simbolet fetare.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.