Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Lumi simbolizon rrjedhën e ujit dhe rrjedhshmërinë e formave, pjellorinë, vdekjen, rinovimin, ndryshimin e vazhdueshëm. Filozofi grek tha se “nuk është e mundur të shkelësh dy herë në të njëjtin lumë”. Rryma e lumit simbolizon rrymën e jetës dhe vdekjes.

Lumi simbolizon ekzistencën njerëzore dhe rrjedhën e tij me një sërë dëshirash, ndjenjash, synimesh dhe mundësitë e devijimeve të tij.

Simbologjia e Rios

Kaq më shumë kapërcimi i lumi, si për ngjitjen e tij drejt detit apo zbritjen kanë një simbolikë. Zbritja në oqean simbolizon bashkimin e ujërave, mosdiferencimin, nirvanën. Ngjitja e tij përfaqëson kthimin në burimin hyjnor, në origjinë. Kalimi i lumit simbolizon një pengesë që ndan dy botë: botën fenomenale dhe botën e shqisave. Në Kinë, çiftet e reja kaluan lumin gjatë ekuinoksit pranveror për të pastruar trupin dhe për ta përgatitur atë për fekondim.

Shiko gjithashtu: Filtri i ëndrrave

Në traditën hebraike, lumi i sipërm është lumi i hirit, i ndikimeve qiellore. Lumi i sipërm zbret vertikalisht dhe zgjerohet horizontalisht në katër drejtime nga qendra, duke simbolizuar katër drejtimet kardinal dhe katër lumenjtë e parajsës qiellore. Ky lumë nga lart është edhe lumi Gange i Indisë, lumi pastrues i ujërave të sipërme, është lumi që çliron.

Lumi adhurohej nga grekët e lashtë, duke përfaqësuar fëmijët e oqeanit dhe baballarëtnga Nimfat. Lumenjve u ofroheshin flijime duke mbytur dema dhe kuaj në ujërat e tyre. Lumenjtë frymëzonin frikë dhe nderim dhe mund të kaloheshin vetëm nëse ritualet e pastrimit dhe lutjes.

Shih gjithashtu Simbologjinë e detit.

Shiko gjithashtu: Tatuazhe për meshkuj: + 40 simbole nga të cilat duhet të frymëzoheniJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.