portokalli

portokalli
Jerry Owen

Portokalli është simbol i pjellorisë, ashtu si frutat e tjera që kanë shumë gropa. Në Vietnam, portokallet u jepeshin çifteve të reja.

Shiko gjithashtu: simboli OK

Të dhënat e para vijnë nga Kina në vitin 2000 para Krishtit. ku ofrimi i një portokalli për vajzat nënkuptonte një propozim martese.

Shiko gjithashtu: Simboli i Administratës

Një legjendë greke tregon se nimfat kultivonin portokall në Kopshtet e Hesperideve dhe ata që shijuan mollët e tyre të arta u bënë të pavdekshëm.

Në Francë. , këto mollë të arta u quajtën portokalli për shkak të ngjyrës së tyre. Në frëngjisht, or do të thotë ar. Në 1753, një mjek i marinës britanike vërtetoi se portokallia parandalonte shfaqjen e skorbutit, një sëmundje që vrau një numër të madh njerëzish në udhëtimet jashtë shtetit.

Për të zbuluar kuptimin e ngjyrës, lexoni Kuptimi i ngjyrës portokalli .
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.