simboli OK

simboli OK
Jerry Owen

Simboli OK përfaqëson, në tërësinë e tij, se çdo gjë është në rregull , është një shenjë miratimi , e saktë .

Është një gjest i përbërë nga gishtat tregues dhe të gishtit të madh që formojnë një "O" dhe tre gishtat e tjerë të ngritur, me sa duket duke formuar një "K".

Kuptimi i simbolit OK në kultura

Konotacionet pozitive

Si në Shtetet e Bashkuara dhe në pjesë të ndryshme të Evropës, gjesti OK, do të thotë se gjithçka është në rregull me personin, është konfirmim se diçka është në rregull.

Sipas rregulloreve midis zhytësve, shenja OK është bërë me duar për të komunikuar se gjithçka është në rregull me person.zhyte. Është një lloj kodi.

Oficeri i vogël i marinës Rick West nga U.S. Specialisti i komunikimit masiv të fotografive të marinës

Për japonezët ky simbol përfaqëson para , është sikur rrethi ku janë bashkuar gishtat përfaqëson një monedhë. Në pjesë të tjera të botës mund të simbolizojë gjithashtu para, pasuri ose transaksione financiare .

Konotacionet negative

Në disa pjesë të botës, ky simbol përfaqëson aspekte negative. Në varësi të rajonit të Francës, ai simbolizon '' zero '' ose padobishmërinë , duke iu referuar dikujt që është i pavlefshëm.

Në Gjermani dhe Brazil mund të përfaqësojë një gjest vulgar dhe erotik, si një formë fyerjeje .

Simbol OK në Budizëm, Hinduizëm dheXhainizëm

Në Budizëm, Hinduizëm dhe Jainizëm, përdoren gjeste simbolike të njohura si Mudra. Ata janë të punësuar në praktika shpirtërore si Yoga, e cila përdor trupin, gishtat dhe duart për të marrë kontakt me brendësinë dhe hyjnoren.

Vitarka Mudra ka të njëjtën pamje si simboli OK, që përfaqëson diskutimin dhe transmetimin mësimet e Budës .

Mësoni më shumë rreth simboleve budiste

Shiko gjithashtu: Tatuazhet e Mandalas: kuptimi dhe imazhet

Simboli OK si emoji

Emoji-të përdoren kryesisht në bisedat në WhatsApp dhe Facebook, si një mënyrë për të shprehur veten virtualisht.

Simboli OK si emoji mund të simbolizojë diçka të ndryshme në varësi të kulturës, por më shpesh është një simbol i miratimit , një mënyrë për të komunikuar se çdo gjë është në rregull .

E kombinuar tashmë me një fytyrë mosmiratuese ose me sytë lart, mund të nënkuptojë sarkazëm .

Shiko gjithashtu: timoni

Me disa emoticon të tjerë më sensualë, mund të ketë një konotacion erotik .

Lexo më shumë:

  • Simboli i Karmës
  • Zbuloni kuptimin e këtyre 6 simboleve që janë në jetën tuaj të përditshme
  • Simbolet japonezeJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.