Jerry Owen

Rrufeja mbart kuptimin e fuqisë fekonduese. Konsiderohet si një instrument i përdorur nga Zoti në krijimin e botës.

Në këtë kuptim, rrufeja është një simbol fallik që përfaqëson fekondimin. Duke ardhur nga stuhia, ajo fekondon tokën.

Shiko gjithashtu: Sankofa: kuptimi i këtij simboli afrikan

Është një shenjë e forcës dhe fuqisë në shumë kultura. Rrufeja shpesh lidhet me shiun dhe është një simbol ambivalent. Kjo sepse mund të jetë e dobishme (konsiderohet si një farë hyjnore që fekondon tokën) ose keqdashëse (një ndëshkim hyjnor që shkakton shkatërrim).

Për grekët, rrufeja përfaqëson Zeusin. Për Hopis Amerindianët e Nju Meksikës, kukulla spiritiste (Tala wipiki) përfaqëson dashamirësinë, ndërsa për pigmët, është ndëshkimi i Zotit në rastet e tradhtisë bashkëshortore.

Në Shkrimin e Shenjtë, bëhet një krahasim midis kësaj fenomen, i shpejtë dhe i fuqishëm, me ardhjen e Krishtit në botë:

Sepse si rrufeja vjen nga lindja dhe shkëlqen në perëndim, kështu do të jetë ardhja e Birit të njeriut. ” ( Mateu 24,27)

Shiko gjithashtu: Hibiscus

Së fundi, rrufeja është një imazh që simbolizon gjendjet e vetëdijes që nuk janë të vazhdueshme.

Dukuritë si rrufeja, rrufeja dhe bubullima janë një referencë për perënditë e luftës. Zoti hindu Indra, për shembull, mban një rrufe në dorë.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.