shakaxhi

shakaxhi
Jerry Owen

Jokeri ose Curinga e ka origjinën nga termi Kimbundu kuringa , që do të thotë "të vrasësh".

Ashtu si kllouni, ai konsiderohet simbol i paradokseve, i gjithçkaje ose asgjëje, i gëzimit ose i trishtimit, i mençurisë ose i injorancës, i të kundërtave plotësuese. Për më tepër, në shtrirje të këtij koncepti, në shumë aktivitete, gjërat ose njerëzit neutralë quhen "shakatarë", të cilët mund të marrin pozicionin ose vlerën e të tjerëve. Në gjuhën kompjuterike, për shembull, shakaja është ajo që nënkupton çdo personazh.

Shih gjithashtu simbolikën e Kllounit.

Shiko gjithashtu: Beta

Përfaqësimi i Xhokerit

Zakonisht gjejmë Xhokeri në foton e një kllouni të stilizuar të veshur si shaka, i cili mbi të gjitha argëton mbretin pa lënë pas dore inteligjencën e tij. Prandaj enigma e përfaqësimit të tij, pasi Xhokeri është lozonjar, i gëzuar dhe argëtues e megjithatë, mesazhi i tij keqdashës dhe i zgjuar është i nënkuptuar dhe i nënkuptuar pas alegorisë së tij të marrë.

Joker Tattoo

Në lidhje me tatuazhet, nga ana tjetër, kuptimi që i atribuohet etimologjisë së fjalës Joker, domethënë vdekje, është i përhapur në mesin e bandave dhe grupeve kriminale.

Sikurse tatuazhi i kllounit shfaqet me një farë frekuencë në burgje, Joker gjithashtu; tatuazhi i tij duke u konsideruar si një tatuazh burgu, madje i studiuar nga policia si amekanizmi hetimor për të burgosurit dhe krimet e kryera.

I burgosuri që ka një tatuazh Joker në trupin e tij mund të sinjalizojë kryerjen e krimeve të vrasjes.

Personazhi i Batman

Joker është një nga zuzarët më të njohur të librit komik. Ai është një personazh që është pjesë e komplotit të "Batman" dhe zakonisht simbolizon anarkinë, kaosin dhe paparashikueshmërinë .

Ka disa versione të origjinës së tij, disa prej tyre përmendin se arsyeja sepse Pamja e lëkurës së bardhë dhe fytyra gjithmonë e buzëqeshur e Xhokerit vijnë nga fakti se personazhi ka rënë në një produkt kimik, i cili do t'i kishte deformuar fytyrën. Sa i përket karakterit të tij, disa e raportojnë Xhokerin si një njeri në dukje normal që do të ishte detyruar të hynte në botën e krimit, ndërsa të tjerë thonë se Xhokeri ishte një fëmijë i trazuar që në moshë të re, me një prirje psikopatike.

Shiko gjithashtu: Kuptimi dhe simbolika e pemës së Krishtlindjes (pisha e Krishtlindjes)

Lojërat me letra

Në universin e lojërave, Joker ose Joker , në gjuhën angleze, përfaqëson një nga letrat në kuvertë pa tregues numerik dhe, për rrjedhojë , mund të tregojë zero ose çdo kartë, atë që mund të zëvendësojë çdo kartë tjetër në kuvertë, duke u karakterizuar kështu nga neutraliteti i saj.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.