Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Beta është shkronja e dytë e alfabetit grek, e cila e ka origjinën nga alfabeti fenikas, që ka evoluar mbi 200 vjet (nga 1000-800 para Krishtit).

Shiko gjithashtu: kryq maltez

Shkronja Beta është një prejardhje e shkronjës fenikase Beth , që do të thotë '' shtëpi ''. Ky kuptim i përket edhe hebraishtes dhe akadishtes për shembull.

Ka një probabilitet që kjo shkronjë fenikase të ketë prejardhje në hieroglifin egjiptian për fjalën shtëpi, për shkak të asaj që ka marrë kuptimi.

Fjala alfabet i gjuhës portugeze e ka origjinën në greqisht, është bashkimi i shkronjave të dyta dhe të para të alfabetit grek (alfa dhe beta). Në sistemin numerik grek, beta ka vlerën dy.

Shiko gjithashtu: Dritare

Kjo shkronjë ka shkronjën e saj të madhe B, shkronjat e vogla β dhe shqiptimin e saj beta.

Është një simbol që përdoret në disa fusha moderne, si financa, meteorologjia, matematika, shkenca, ndër të tjera.

Matematika dhe shkenca

Në matematikë ekziston funksioni beta ose funksioni integrali i Euler-it , përveç që shkronja është emërtimi i njërit prej këndeve të një trekëndëshi. Kjo shkronjë përdoret gjithashtu në lloje të ndryshme aplikimesh fizike dhe kimike.

I ashtuquajturi Versioni Beta është një modalitet testimi që lidhet me produktet teknologjike , kryesisht softuer.

Funksionon si një mënyrë për kompanitë e teknologjisë për të lançuar produktet e tyre në formë të papërfunduar ose prototip, në mënyrë qëklientët e mundshëm mund të provojnë dhe të raportojnë gabime ose defekte të produktit.

Shembuj të produkteve mund të jenë lojërat virtuale ose një version i ri i Instagramit.

I ashtuquajturi version Alfa është një modalitet edhe më parësor. Beta simbolizon versionin e vogël ose më mirë të përmirësuar, ashtu siç është shkronja e dytë e alfabetit grek, ndërsa Alfa simbolizon versionin parësor , ashtu siç është shkronja e parë e alfabetit grek.

Kuriozitet

Është shumë e zakonshme që shkronja greke Beta (β) të ngatërrohet me shkronjën e alfabetit gjerman Eszett (ß). Kjo përfaqëson një fonemë gjermane dhe bashkon shkronjat s (Ese) dhe z (Zett) të atij alfabeti.

Kjo shkronjë gjermane ka shqiptimin e ss të fjalës desalgar, për shembull.

Lexo më shumë rreth shkronjave greke:

  • Alpha
  • Omega
  • DeltaJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.