Shën Valentini

Shën Valentini
Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Historia e Shën Valentinit është pjesë e imazhit dhe simbolizmit të dashurisë në shumë kultura lindore dhe perëndimore. Ndërsa në Brazil Dia dos Dita e Shën Valentinit festohet më 12 qershor - në prag të Shën në hemisferën veriore data festohet në ditën e Shën Valentinit, 14 shkurt, që është data e vdekjes së tij.

Historia

Sipas legjendës, për të zgjeruar Perandorinë Romake, perandori Klaudi II i ndaloi burrat të martoheshin, pasi ata ishin të detyruar të martoheshin duke qenë beqarë. largohu në luftim. Por Valentini, një prift i krishterë që besohet se ka jetuar në shekullin e dytë pas Krishtit, vazhdoi të kryente klandestinisht martesa për çiftet e dashuruara. I zbuluar nga perandori, Valentimi u dënua me vdekje dhe iu pre koka.

Ndërsa ishte i burgosur, Valentimi mori letra nga të rinjtë e dashuruar dhe lule, si një demonstrim i përkushtimit. Besohet se prifti Valentim ra në dashuri me një grua të re të verbër, e cila, pasi mori një letër dashurie prej tij, pa përsëri, duke u konsideruar që atëherë një shenjtore. Megjithatë, ekzistenca e Shën Valentinit nuk është vërtetuar kurrë historikisht.

Shiko gjithashtu: Tigri

Lulet dhe çiftet e shpendëve janë simbole të dashurisë romantike dhe të Shën Valentinit, si dhe letrat e dashurisë që janë bërë pjesë e sjelljes imagjinare dhe të dashuruar. 4>

Shiko gjithashtu: Tryzub: kuptimi i tridentit ukrainas

Si thua të shohësh tanisimbolika të Kupidit dhe gjithashtu të Dashurisë?
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.