Shkallë

Shkallë
Jerry Owen

Simbolizmi i shkallës është tërësisht i lidhur me marrëdhënien midis qiellit dhe tokës. Nga përsosmëria, shkalla është simboli i ngritjes dhe vlerësimit, i lidhur gjithashtu me simbolikën e vertikalitetit. Megjithatë, shkalla simbolizon një rrugë komunikimi të dyanshme, si lart ashtu edhe poshtë. Çdo gjë që simbolizon përparimin në vlerë lidhet me ngjitjen dhe rritjen, dhe gjithçka që simbolizon humbjen e vlerës lidhet me zbritjen. Në art, për shembull, shkalla shpesh shfaqet si një mbështetje imagjinative për ngjitjen shpirtërore. Vija e kualifikimit dhe e lartësisë është vertikale, prandaj lidhet me simbolikën e shkallës.

Shkallët janë shumë të pranishme në bibël në kuptimin simbolik, me shkallë dhe shkallë që korrespondojnë me nivele të ndryshme. Duke marrë parasysh marrëdhënien simbolike të shkallës si një element që bashkon tokën dhe qiellin, Krishti dhe kryqi janë, simbolikisht, një shkallë.

Shiko gjithashtu: Onager

Simbol i ngritjes, shkalla presupozon gjithashtu hierarkinë dhe lëvizjen. Ne nisemi nga toka drejt qiellit, duke kaluar nëpër shumë hapa. Shkallët nuk janë destinacione, janë pika kalimi, nga ku mund të shihet ajo që ka mbetur pas dhe të shikohet ajo që ka përpara.

Simbolika e shkallëve i referohet traditës platonike, e cila përshkruan ngritjen e shpirtit. duke u nisur nga bota e ndjeshme, materiale, duke u ngritur hap pas hapi, drejtbotë e kuptueshme.

Në psikanalizë simbolika e shkallëve lidhet me atë të shkallëve dhe ngjitjes. Në interpretimin e ëndrrave, shkalla është një mjet ngjitjeje që gjeneron frikë, ankth, ankth dhe frikë.

Shiko gjithashtu: numri 7

Shih simbolologjinë e Parajsës.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.