simbol i nënvizuar

simbol i nënvizuar
Jerry Owen

nënvizoni _ është një simbol grafik në kompjuter që mund të përkthehet në portugalisht si nënvizoni . Njihet gjithashtu si nënscore ose nënscore dhe përdoret kryesisht për ndarjen e fjalëve në kompjuter.

Shiko gjithashtu: numri 7

Nënvizja përdoret veçanërisht në adresat e emailit dhe URL-të, pasi këto sisteme nuk njohin një hapësirë ​​të bardhë për të ndarë informacionin midis fjalëve. Kjo do të thotë, adresa të tilla si _ [email protected] tuaj dhe faqe të tilla si dicionariodesimbolos.com.br/signifido _ da _ cor _ janë të zakonshme blu.

Si u shfaq nënvizimi në kompjuterë?

Nënvizimi u shfaq për herë të parë në makinat e shkrimit si një mënyrë për të nënvizuar fjalët. Nëse daktilografisti duhej të nënvizonte një fjali ose fjalë, ai duhej të kthehej me makinën e shkrimit dhe të shtypte butonin "_" për të nënvizuar atë që donte.

Në informatikë, deri në vitin 1960 çdo kompjuter përdorte rregulla të ndryshme për të përfaqësuar karakteret. Shkencëtari kompjuterik Robert W. Bemer më pas propozoi unifikimin e karaktereve alfanumerike në makina. Ai ishte një nga krijuesit e Kodit Standard Amerikan për Shkëmbimin e Informacionit , i njohur me akronimin ASCII , në portugalisht i quajtur "Kodi Standard Amerikan për Shkëmbimin e Informacionit".

Në këtë tabelë ka 255 karaktere speciale, thenënvizoni ose numri 95.

Shiko gjithashtu: Perla

Si të shkruani një nënvizim në një fletore

Për të shtypur një nënvizim në shumicën e laptopëve, duke përfshirë Macbook-ët, thjesht shtypni butonat SHIFT + HYPHEN .

Pëlqen kjo përmbajtje? Shihni gjithashtu:
    Jerry Owen
    Jerry Owen
    Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.