Simbolet e bilancit

Simbolet e bilancit
Jerry Owen

Simbolet e bilancit përdoren si një mënyrë për të arritur një gjendje harmonie. Ka disa simbole të afta për t'u siguruar njerëzve këtë kontroll.

Vetë peshore, një simbol i ligjit, është një prej tyre. Në Japoni, një emblemë tigri u vendos në kokën e samurait në një paraqitje të ekuilibrit.

Yin Yang

Yin Yang është simboli i taoizmit që përfaqëson ekuilibrin e forcave kundërshtare. Kjo do të thotë se bashkimi i energjive pozitive dhe negative janë në gjendje të formojnë tërësinë e ekuilibruar të botës.

Syri i Horusit

Syri i Horusit është një simbol i përdorur nga adhuruesit e lëvizjes së Epokës së Re në meditim, duke synuar kërkimin e ekuilibrit.

Pafundësia

Simboli i Pafundësisë, i përfaqësuar nga Numri 8 i shtrirë, pasqyron ekuilibrin midis planeve fizike dhe shpirtërore.

Vetë numri 8 përfaqëson ekuilibrin kozmik. Në Tarot e Marsejës, karta numër 8 simbolizon ekuilibrin dhe plotësinë totale.

Simboli i paqes

Meqenëse ekuilibri i energjive mund të rezultojë në paqen e brendshme, ky simbol është një shenjë e rëndësishme e kësaj gjendjeje fuqie.

Si të dini më shumë Simbolet e Epokës së Re?

Shiko gjithashtu: Simboli i Demit

Tatuazhet

Ndër tatuazhet më të zakonshme, yin yang është mjaft popullor midis gjinive mashkullore dhe femërore. Përdorimi i tij është kryesishtpër të regjistruar momentin në jetën e njerëzve kur ata ndjejnë se kanë arritur stabilitet.

Mund të përdoret edhe si tatuazh në çift, në të cilin marrëdhënia e dashurisë duket të jetë në harmoni, pra në ekuilibër emocional.

Shiko gjithashtu: Simboli i Sao PaulosJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.