simbolet e tokës

simbolet e tokës
Jerry Owen

Në simbolikë, toka është e kundërta e qiellit. Ndërsa toka ka funksionin e mbështetjes ose mbështetjes, qielli ka funksionin e mbulimit.

Alkimia , simboli i tokës korrespondon me një trekëndësh me pika poshtë dhe ka një prerje horizontale midis mesit dhe majës së saj.

Toka, e konsideruar si një nga katër elementët alkimikë, ka kuptimin e lindjes dhe krijimit.

Ajo është e përfshirë në të ndryshme kushtet e opozitës. Është rasti i errësirës në kundërshtim me dritën; i qiellit, i cili simbolizon parimin aktiv, në krahasim me tokën, që përfaqëson pasivin.

Shiko gjithashtu: Lilith

Në këtë kuptim, lidhet me filozofinë kineze në lidhje me dualitetin që balancon botën - yin (tokën) dhe yang (qielli).

Toka përfaqëson gruan dhe roli i saj është nënë. Ajo është Nëna e Madhe, sepse ajo lind.

Në Azi dhe Afrikë, besohet se një grua jopjellore mund të shkaktojë dështim në veprimtarinë bujqësore. Por nëse gratë shtatzëna mbjellin fara, të korrat janë të begata.

Shiko gjithashtu: simboli OK

Astrologji , Demi, Virgjëresha dhe Bricjapi janë shenja të tokës.

Astronomi , planeti Tokë duket si një rreth i ndarë në katër pjesë. Ai përfaqëson Tokën që përshkohet nga vija e Ekuatorit dhe meridiani i Grinuiçit.

Gjithashtu zbuloni simbolikën e Zjarrit dhe të Ujit.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.