Simbolet naziste

Simbolet naziste
Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Nazizmi, i cili kishte si udhëheqës Adolf Hitlerin, ka në svastikë simbolin e tij kryesor dhe, për rrjedhojë, më të njohurin.

Megjithëse shpesh lidhet me fashizmin, ato janë lëvizje të ndryshme, kështu që simbolologjia duhet të trajtohet në një mënyrë të vetme.

Svastika

Ky simbol quhet gjithashtu "kryq i gamadës" dhe, përpara se të përdoret nga nazistët, ai përfaqësonte në mënyrë universale Diellin; në këtë kuptim, ai shoqërohej me katër pikat kryesore, katër elementët, katër erërat.

Shiko gjithashtu: dasmë rubin

Svastika konsiderohej një simbol fetar dhe është gjetur në kultura të ndryshme që nga periudha neolitike.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, megjithatë, svastika ishte simboli i zgjedhur për të qenë pjesë e flamurit të partisë naziste. Disa studiues argumentojnë se zgjedhja merr parasysh qëllimin për të përdorur fuqinë e saj kozmike, përballë magjisë së zezë.

Doni të dini më shumë? Lexoni Svastika.

Shqiponja

Shiko gjithashtu: Pjellë

Shqiponja është gjithashtu një simbol i partisë naziste. Kjo shqiponjë u zgjodh nga partia gjermane sepse është një simbol universal i fuqisë, forcës, autoritetit dhe fitores, atribute që plotësojnë ideologjinë e epërsisë naziste.

SS

Kjo është shkurtimi i Schutzstaffel , që do të thotë "trupa mbrojtëse" në portugalisht. Është organizata paraushtarake e formuar nga Hitleri, e cila fillimisht bëri vetëm atëroja e tij personale, por që u rrit dhe ishte përgjegjëse për holokaustin.

88

Ky numër përfaqëson përshëndetjen naziste " Heil Hitler " , njësoj si "Salve Hitler", në portugalisht. Shqiptimi i numrit tetë, në anglisht, është i ngjashëm me shqiptimin e shkronjës H, gjithashtu në anglisht, kështu që "88" është e njëjtë me "HH", nga ana tjetër, akronimi i përshëndetjes së njohur.

18

Një numër tjetër i njohur si nazist është 18, i cili rezulton nga korrespondenca me shkronjat e alfabetit - A e parë, për Adolfin dhe H e teta, për Hitlerin.

Shih gjithashtu Simbolin e Fashizmit dhe Simbolin e Komunizmit.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.