simbolet satanike

simbolet satanike
Jerry Owen

Satanizmi është një formë e shprehjes ideologjike dhe filozofike që mban qëndrim kundër fesë së krishterë siç është e organizuar. Disa fije të Satanizmit adhurojnë Satanin, e kundërta e Zotit, por ata nuk predikojnë domosdoshmërisht të keqen, ata shohin figura si Satani dhe Luciferi si përfaqësues të lirisë dhe rebelimit. Ekziston një rrymë tjetër e Satanizmit që nuk e adhuron Satanin, por vetëm merr qëndrim kundër çdo besimi fetar dhe shpirtëror.

Simbolet e Satanizmit

Në mitologjinë e krishterë dhe në kulturën biblike, Satani ose Luciferi është rivali i madh i Zotit. Ai ishte një engjëll i dëbuar nga parajsa për shkak të kundërshtimit të autoritetit hyjnor. Si një engjëll i rënë, Luciferi erdhi për të përfaqësuar të keqen, tundimin dhe gjithçka që kundërshton Perëndinë. Në ikonografinë e Satanizmit ka shumë simbole satanike , të përdorura kryesisht gjatë ritualeve dhe kulteve satanike.

Shiko gjithashtu: Onager

Pentagrami i përmbysur

Pentagrami i përmbysur është një yll me pesë cepa dhe si simbol satanik përdoret i përmbysur, me drejtim poshtë, me dy pika. lart. Pentagrami i ngjan Shenjës së Baphomet-it, e cila, me tre pika zbritëse, simbolizon rënien e Trinisë së krishterë dhe ngritjen e djallit, e përfaqësuar nga dy pikat ngjitëse që përfaqësojnë brirët e Bricjapit.

Kryqi i përmbysur

Kryqi i përmbysur është një nga simbolet mesjetare sataniste. kryqi i kokësposhtë ishte një mënyrë për të përfaqësuar një neveri për të gjitha ideologjitë dhe besimet e krishtera. Kryqi i përmbysur përdoret shpesh si një simbol kundër Krishtit.

Tridenti

Tridenti, i cili në Greqinë e lashtë përdorej si mjet dhe simbol kundër e keqja, përdoret shumë shpesh në paraqitjet e Luciferit, dhe gjithashtu është përdorur për të përfaqësuar një armë të së keqes, si një simbol i Satanizmit.

Gjarpri

Në mitologjinë biblike, Satanai i maskuar si një gjarpër, e bën Evën të bjerë në tundim dhe të shijojë frytin e mëkatit, duke u dëbuar nga Kopshti i Edenit dhe mallkuar nga Zoti, së bashku me Adamin. Gjarpri është gjithashtu një nga simbolet satanike dhe përfaqëson tundimin, mëkatin dhe tradhtinë.

Shiko gjithashtu: rozë

Lexo gjithashtu: 666: Numri i bishës dhe simbolet e magjisë.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.