Simboli i Biologjisë

Simboli i Biologjisë
Jerry Owen

Simboli i Biologjisë përfaqësohet nga një rreth i mbushur me ngjyrë blu, ku ka gjethe dhe një spirale, një përbërje që mbart një simbolologji të bukur.

Ky simbol ka kuptimin e origjinës së jeta, pasi përcjell idenë e një sperme që fekondon një vezë.

Shiko gjithashtu: Simbolet kineze

Çdo element i pranishëm në përbërjen e simbolit të biologëve përforcon konceptin e profesionit, misionin dhe objektivat e tij.

0>Rrethi përfaqëson planetin tonë. Simbolizon përsosmërinë, pasi fillon dhe mbaron me ju. Për më tepër, ajo përfaqëson bashkimin, një marrëdhënie që vendos komunikimin midis profesionistëve dhe favorizon rritjen e tyre.

Spiralja përfaqëson ADN-në, përgjegjëse për informacionin gjenetik të qenieve të gjalla. Ky element mbart me vete edhe ndjenjën e zhvillimit profesional.

Në majë të tij, forma e spermës shfaqet midis dy gjetheve, që përfaqëson natyrën.

Disa sugjerojnë se spiralja shfaqet në të djathtë Ana e dorës së simbolit i referohet një kërmilli ose ndoshta një krahu fluture.

Gjithashtu ngjyrat u zgjodhën me kujdes. Me një mbizotërim të ngjyrës blu, që është ngjyra e Biologjisë, bluja i referohet ujit, ndërsa e gjelbërta natyrës.

Është e rëndësishme të përmendet se ky simbol i Biologjisë është për përdorim ekskluziv të Këshillit Federal dhe Këshillat Rajonale të Biologjisë.

Ky është edhe simboli iBiologjia detare. Kjo sepse Biologjia Detare është një specializim i Shkencave Biologjike, pra i njëjti simbol.

Shiko gjithashtu: OnsJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.