Simboli i Psikologjisë

Simboli i Psikologjisë
Jerry Owen

Simboli i psikologjisë, ose simboli psi, përfaqësohet nga një trident , e cila është e ngjashme me shkronjën e njëzet e tretë të alfabetit grek të quajtur psi . Për këtë arsye simboli i Psikologjisë mund të quhet edhe simbol psi .

Në etimologji termi psikologji korrespondon me bashkimin e fjalëve greke psiche , që do të thotë "shpirt, frymë" (frymë e jetës ose frymë e shpirtit), dhe logos që do të thotë "studim". Pra, me fjalë të tjera, psikologji do të thotë " studimi i shpirtit ".

Trident

Simboli i Psikologjisë mbart shumë interpretime. Ndoshta, çdo majë e treshesë përfaqëson trekëmbëshin e teorive ose rrymave psikologjike, përkatësisht: biheviorizmi, psikoanaliza dhe humanizmi.

Rrjedhimisht, disa pretendojnë se çdo skaj i këtij simboli të rrufesë përfaqëson vetëtimën. Sipas teorisë së Sigmund Freud, tre pikat e treshes përfaqësojnë treshen e forcave.Ato quhen nga krijuesi i psikanalizës id (pavetëdijshëm), egos (parandërgjegjeshëm) dhe super egos (ndërgjegjshme).

Shiko gjithashtu: 666: Numri i Bishës

Përveç kësaj, ka interpretime që tregojnë se tre pikat e treshesë simbolizojnë tre impulset njerëzore , domethënë: seksualiteti, spiritualiteti dhe vetë-ruajtje (ushqimi).

Lexoni simbolikën eNumri 3.

Tridenti në traditën fetare

Sipas traditës së krishterë, tridenti mund të simbolizojë Trininë e Shenjtë (At, Birin dhe Frymën e Shenjtë). Nga ana tjetër, ai është gjithashtu simboli i dënimit dhe fajit, i përfaqësuar në këtë mënyrë si një instrument ndëshkimi në duart e Satanit.

Në Indi, tridenti (i quajtur Trishula ) është objekti i mbajtur nga Zoti suprem i hinduizmit, Shiva. Ky është perëndia i energjisë krijuese, transformimit dhe shkatërrimit.

Në fakt, trishula përfaqëson rrezet që simbolizojnë tre rolet e tij, domethënë shkatërruesin, krijuesin dhe ruajtësin, ose madje edhe inercia, lëvizja dhe ekuilibri.

Shiko gjithashtu: Zoja jonë

Shih gjithashtu Simbolin e Mjekësisë dhe Biomjekësisë.

Tridenti dhe Poseidoni

Në mënyrë analoge me simbolikën e shkronjës greke psi (shpirti), Poseidoni, zot i ujërave nëntokësore dhe nënujore, mbante një fuzhnjë treshe ose trekëmbëshe. Me këtë instrument, ai goditi armiqtë e tij në zemër dhe rrëmbeu shpirtrat e tyre.

Përveç kësaj, arma e tij e luftës kur ngeci në tokë kishte fuqinë të krijonte dete të qeta ose të trazuara dhe, për rrjedhojë, simbolizon paqëndrueshmërinë.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.