zjarr i madh

zjarr i madh
Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Kuptimi simbolik i zjarrit është i lidhur ngushtë me atë të zjarrit, ai simbolizon pastrimin dhe rilindjen. Megjithatë, zjarri ka simbolika të ndryshme, në varësi të përdorimit të tij. Zjarri është një simbol hyjnor universal dhe ka një kuptim pastrues dhe rigjenerues. Sipas disa besimeve të krishtera, Jezu Krishti dhe disa shenjtorë, ringjallin trupat duke kaluar nëpër një zjarr.

Gjatë mesjetës, në kohën e Inkuizicioneve, shumë heretikë u dënuan me vdekje të djegur në shtyllë, pasi predikohej se zjarri do të digjte mëkatet dhe do të pastronte shpirtin demonik që zotëronte trupin e të dënuarit, duke i dhënë një jetë të re shpirtit. Zjarri simbolizonte dhe ishte pjesë e riteve të pastrimit me zjarr.

Shiko gjithashtu: Fletë

Zjarri ka edhe efekt shkatërrues, ka aspekt negativ dhe funksion djallëzor, është zjarri i ferrit që digjet pa konsumuar dhe që përjashton përgjithmonë çdo mundësi rigjenerimi.

São João Bonfire

Zjarret e qershorit kanë origjinë pagane dhe janë të traditës evropiane. Zjarret e qershorit u mbajtën për kremtimin e solsticit të verës. Që nga Mesjeta, Kisha Katolike kristianizoi festat e verës dhe filloi t'u bënte haraç shenjtorëve. Më 24 qershor filloi të festohej dita e Shën Gjonit dhe gjatë festimeve tradita e zjarrit, një nga simbolet eFestivalet e qershorit.

Shiko gjithashtu: Gjynah

Shihni kuptimin e Qiriut dhe Flakës.




Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.