Jerry Owen

Tatuazhet janë një lloj shenje trupore, teknika e së cilës është të bëjë vizatime dhe piktura të përhershme në lëkurë. Tatuazhi i trupit është një traditë e lashtë dhe për një kohë të gjatë është përdorur jo vetëm për të dekoruar trupin, por kryesisht për qëllime rituale.

Jo vetëm dizajni, por edhe vendndodhja e tatuazhit kishte kuptim. . Një tatuazh i bërë në zonën e barkut bëhej gjatë kultit të fertilitetit femëror ose në një ritual që shënonte kalimin nga fëmijëria në moshën madhore.

Gjatë historisë, tatuazhi është përhapur në të gjithë botën, duke qenë i lidhur ngushtë me praktikat fisnore.

Tatuazhet janë përdorur dhe përdoren për qëllime fetare ose për të identifikuar grupe, komunitete, klasa shoqërore dhe për të shënuar skllevër ose të burgosur. Ato shërbejnë gjithashtu si simbol i një momenti të rëndësishëm në jetë ose, thjesht, për arsye estetike.

Kuptimi dhe vlera shoqërore e tatuazheve ndryshojnë sipas kontekstit historik dhe kulturor.

Deri në Në dekadat e para të shekullit të 20-të, në shoqëritë urbane perëndimore tatuazhet bëheshin vetëm nga marinarët dhe të dënuarit. Është për këtë arsye që ato kishin një vlerë poshtëruese.

Në dekadat e fundit, tatuazhi i trupit është bërë simbol i përkatësisë në një fis të caktuar shoqëror ose thjesht për të dekoruar trupin.

Tatuazh. dhe feja

Në Evropë dhe rajone të tjera, tatuazhet fisnore kanë hyrë në përdorimrënie nga përhapja e krishterimit. Krishterimi e trajtoi tatuazhin si një praktikë pagane. Megjithatë, tatuazhi nuk është i ndaluar nga Kisha Katolike,

Tashmë për shumë fe të tjera, tatuazhet janë të ndaluara. Për myslimanët sunitë, për shembull, tatuazhi i trupit është mëkat. Për hebrenjtë, tatuazhi është gjithashtu i ndaluar, pasi është një modifikim i bërë në trup, i cili është një krijim hyjnor.

Të bësh një tatuazh në ballë në formën e një pike për hinduizmin është një praktikë që përdoret për të tërhequr fat, largoni të keqen dhe sillni mirëqenie në shpirt.

Kuptimi i tatuazheve

Tatuazhet sot mund të kenë kuptimin e tyre të përcaktuar në mënyra të ndryshme.

Shiko gjithashtu: kuptimi i mollëkuqes

Ato mund të bartin një kuptim që lidhet me dizajnin e bërë tatuazh, vendin ku bëhet ose një situatë në jetë. Ato gjithashtu mund të kenë një kuptim shumë të qartë, siç është rasti me tatuazhet e shkruara.

Tatuazhet gjithashtu mund të simbolizojnë simpatinë për një stil të caktuar kulturor, modë, ose mund të përfaqësojnë një karakteristikë personale.

Ka stile të ndryshme tatuazhesh që lidhen me kultura të ndryshme. Shembuj janë tatuazhet maori, kelt, japonez, etj.

Pra, përpara se të bëni një tatuazh, është e rëndësishme të hulumtoni shumë rreth kuptimit të tij për t'u siguruar që të identifikoheni me atë që do të përfaqësojë.

Tatuazhet mbajnësimbolet e asaj që përfaqësojnë, por kanë edhe një vlerë kulturore në vetvete.

Lexo edhe:

Shiko gjithashtu: Krap
  • Tatuazhet e meshkujve: Simbolet më të përdorura
  • Tatuazhet e femrave: simbolet më të përdorura
  • Tatuazhet Maori: 10 simbolet më të njohura
  • Tatuazhet e Neymar
  • Tatuazhet në krah: 10 simbolet më të përdorura nga meshkujt
  • Tatuazhet në krah: 10 simbolet më të përdorura nga gratë
  • Simbolet për tatuazhin e brinjëve femërore
  • Simbolet për tatuazhin e brinjëve mashkullore
  • Ora me rërëJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.