Jerry Owen

Shiko gjithashtu: lule qershie

Thoth është perëndia egjiptian i hënës dhe krijuesi i shkrimit, kështu që ai përfaqëson jo vetëm shkrimin, por edhe mençurinë, artet, shkencën dhe magjinë.

Sipas legjendës, qëllimi i Thothit në krijimin e shkrimit ishte t'i bënte egjiptianët më të mençur, përveç forcimit të kujtesës së ngjarjeve. Në fund të fundit, perëndia Ra nuk u pajtua me Thoth-in, sepse shkrimi i tij do t'i bënte njerëzit të ndalonin së besuari në informacionin e transmetuar nëpër breza.

Megjithë mosmarrëveshjen e Ra, Thoth u dha shkrim disa egjiptianëve - skribëve - të cilët, në këtë mënyrë, kishte funksionin e rëndësishëm të bërjes së kopjeve, në lashtësi. Për këtë arsye, perëndia u bë shenjtori mbrojtës i skribëve.

Shiko gjithashtu: Simbolet e hinduizmit

I përfaqësuar me trupin e një njeriu dhe kokën e një ibis - një zog që i ngjan një çafkë ose një lejleku -, kjo hyjnore ndonjëherë mund të gjendet me pamjen e një lloji majmuni tipik të Afrikës - babuinët. Kështu, për shkak se ata janë të lidhur me perëndinë, babuinët konsiderohen të shenjtë në Egjipt.

Në Alkimi, perëndia Hermes Trismegistus është një kombinim i perëndisë greke Hermes dhe Thoth, pasi që të dy përfaqësojnë shkrimin dhe magjinë përkatësisht. kulturave.

Ju gjithashtu mund të jeni të interesuar nga:

  • Osiris
  • Isis
  • Simbolet egjiptianeJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.