Ylli: llojet dhe simbolika e tij e ndryshme

Ylli: llojet dhe simbolika e tij e ndryshme
Jerry Owen

Ylli është një burim drite dhe lidhet me simbolikën qiellore. Ajo përfaqëson përsosmërinë , dritën , rilindjen , qiellin , hyjnoren , mbrojtja , shpresa , dëshira , përtëritja , ekuilibri dhe urtësia .

Simbolologjitë dhe kuptimet e yjeve

1. Ylli me katër cepa

Ylli me katër cepa simbolizon lindja e foshnjës Jezus ; E quajtur "Ylli i Betlehemit", ajo ishte përgjegjëse për drejtimin dhe udhëheqjen e tre të diturve në Betlehem për ta adhuruar djalin.

2. Ylli me pesë cepa

Simboli i mikrokozmosit njerëzor, ylli me pesë cepa ose Pentagrami, simbolizon botën shpirtërore , udhëheqjen dhe mbrojtjen hyjnore të të vdekurve . Nga ana tjetër, mund të simbolizojë pesë plagët e Krishtit . Përveç kësaj, ylli me pesë cepa ishte simboli i perëndeshës sumere të pjellorisë Ishtar pasi ylli simbolizon qëndrimin e saj luftëtar.

Shiko gjithashtu: numri 333

Kënaquni dhe shikoni artikullin tonë mbi simbolikën e Yllit Detar.

6> 3. Ylli me gjashtë cepa

Një simbol popullor i Judaizmit, ylli me gjashtë cepa ose Heksagrami, përfaqëson Yllin e Davidit të formuar nga dy trekëndësha simbole barabrinjës që simbolizojnë bashkimin e gjinisë femërore dhe mashkullore . Prandaj, ky yll simbolizon bashkimin e të kundërtave si dhe atëlidhje mes qiellit dhe tokës.

4. Ylli me shtatë cepa

Ylli me shtatë cepa simbolizon harmoninë të botës , shtatë ngjyrat e ylberit , shtatë zonat planetare , duke ndarë, në një masë të madhe, simbolologjinë e tij me numrin shtatë.

Në këtë mënyrë, ylli me shtatë cepa ose heptagrami, për të krishterët simbolizon shtatë ditët e krijimit të botës , ndërsa për budistët simbolizon 1>shtatë hapat drejt evolucionit ose iluminizmit . Vlen të kujtohet se për paganët , ky yll përfaqëson një simbol magjik .

5. Yll me tetë cepa

Shiko gjithashtu: Tryzub: kuptimi i tridentit ukrainas

Në hinduizëm, ylli me tetë cepa përfaqëson tetë hyjnitë , të quajtura "Ashtalakshmi", të cilat së bashku përfaqësojnë tetë format e "Lakshmi", perëndeshës së bollëkut.

A po ju pëlqen artikulli? Më pas lexoni më shumë rreth Yllit të Kaosit.

6. Ylli i Diamantit

Ky artefakt u shfaq rreth vitit 1870, ka dymbëdhjetë thumba të përdorura shpesh në formën e një karficë zbukurimi për të simbolizuar shkëlqimin e mbajtësit të saj . Mund të përfaqësojë 12 ditët e Krishtlindjeve, 12 apostujt, apo edhe 12 fiset e Izraelit.

7. Shooting Star

Yjet që bien janë lajmëtarët hyjnorë dhe simbolizojnë ogurin e mirë , hyjnitë dhe lindjen .

A ishte interesant artikulli? Ejani ta kontrollonitë tjerët:

  • Tatuazhet e femrave: simbolet më të përdorura
  • Dora e Fatimes
  • Simbolet fetareJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.