Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

zanat përfaqësojnë fuqitë e shpirtit dhe aftësitë magjike të imagjinatës . Zanat janë qenie folklorike të afta për të kryer bëma të jashtëzakonshme dhe për të përmbushur dëshirat. Fjala zanë vjen nga latinishtja Fata , që do të thotë fat ose fat. Zanat e kanë origjinën e tyre në mitologjitë greke dhe romake, dhe ato ishin përgjegjëse për shkrimin e fatit të njerëzve, që nga lindja deri në vdekje.

Shiko gjithashtu: Simboli i Ferrarit

Simbolologjitë e zanave

Zana simbolizon , nga një perspektiva psikologjike, fuqia ose dëshira e njeriut për të ndërtuar ose arritur , me imagjinatën e tij, projektet dhe dëshirat të paarritshme. Versioni modern perëndimor i zanave e ka origjinën në Irlandë, si një lajmëtar nga bota tjetër e pajisur me magji.

Zanë zakonisht shfaqen natën, me një unazë ose shkop magjik , të cilat përfaqësojnë shenjat e fuqive të tyre magjike, dhe shpejt zhduken duke lënë ndjenjën e iluzionit.

Sipas origjinës së tyre, zanat simbolizojnë fijet e fatit njerëzor . Janë ata që thurin fatin dhe e presin fillin e jetës kur të vijë ora e vdekjes. Në përgjithësi, zanat shfaqen në grupe prej tre vetash dhe secila simbolizon tre fazat kryesore të jetës: rininë, pjekurinë dhe pleqërinë, ose lindjen, jetën dhe vdekjen.

Meqenëse zanat janë përgjegjëse për fatin, në paraqitjet e tyre e kuptojnë, ose jo,dëshirat më ambicioze të njerëzve. Paraqitjet e zanave janë të lidhura ngushtë me imazhet e hënës, pyjeve, shpellave dhe lumenjve, pasi ato janë qenie të mbinatyrshme nga Nëna Tokë dhe janë të lidhura me ciklet natyrore të jetës.

Lexoni gjithashtu Fairy Tail dhe Duende .

Shiko gjithashtu: Zbuloni kuptimin e tatuazheve më të zakonshme me këna (me imazhe për t'ju frymëzuar)Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.