Jerry Owen

Shiko gjithashtu: Caduceus

Penda simbolizon fatin, mbrojtjen, pjellorinë, mprehtësinë, fantazinë, drejtësinë, fuqinë, mendimin, hënën.

Në mesjetë, pendë funksiononte si një një lloj orakulli, në atë që personi që humbi në një labirint ose në një udhëkryq, kur frynte një pendë në ajër, tregonte drejtimin dhe rrugën e duhur. Kështu, në shumë kultura, pendë simbolizon fatin e mirë, mbrojtjen, fuqinë e mendimit.

Në ritualet shamanike të ngritjes qiellore, pendë simbolizon mprehtësinë dhe mbrojtjen , ndërsa për njerëzit primitivë pendët përfaqësonin një simbol të fuqisë. Veshja e kokës me pendë shqiponje kishte një simbolikë magjike, të mprehtë për këdo që e mbante.

Për egjiptianët, pendë është simboli i drejtësisë pasi në peshore konsiderohej si pesha më e lehtë, por e mjaftueshme për të çekuilibruar peshoren.

Pupla e zogjve

Në mitet e Australisë dhe Guinesë së Re, përdorimi i pendëve do të thotë të zotërosh fuqinë magjike të zogjve, një mënyrë për të transformuar veten në një zog dhe, për rrjedhojë, pendë simbolizon fantazinë, mprehtësinë, fuqinë, si dhe lirinë. 0>Penda e një zogu ose zogu specifik pasqyron simbolikën e vet:

  • Shqiponja - simbol i autoritetit dhe fitores;
  • Bufi - simbol i mençurisë dhe inteligjencës;
  • Dallëndyshja - simbol i shpresës dhe fatit të mirë.

Lexoni gjithashtu simbolikën e Zogjve.

Puplat e palloit përmbajnë sy, të cilët simbolizojnë shqetësimin për botën. Sipas legjendës, gjigandi grek Argos kishte 100 sy, të cilët nuk flinin në të njëjtën kohë. Kur vdiste, Hera - mbretëresha e perëndive - do t'i kishte vendosur të njëjtat sy në pendët e zogut.

Në të njëjtën kohë, bishti i pallua është një përfaqësim i qemerit qiellor, "sytë" e të cilit janë yje.

Mësoni më shumë rreth Palluit.

Tatuazhet

Kuptimi i tatuazhit me pendë përputhet me simbolikën e tij, e cila mund të ndryshojë sipas përfaqësimit dhe kontekstit të tij. Ata që zgjedhin imazhin e një pendë nga një zog apo zog specifik duan të pasqyrojnë simbolikën e tyre.

Shiko gjithashtu: Elefanti: kuptimi shpirtëror dhe simbolika

Penda është një imazh delikat, i popullarizuar si nga burrat ashtu edhe nga gratë dhe mund të bëhet tatuazh në çdo pjesë të trupit , nga sipas madhësisë së zgjedhur.

Simbolologjia indigjene

Kurora me pendë konsiderohet nga indianët si kurora e rrezatuar e monarkëve, është sikur ata kanë fituar, nëpërmjet përdorimit të saj, cilësinë diellore të zogut.

Indianët Zuni ofrojnë shkopinj me pendë - "shkopinj lutjesh" - paraardhësve të tyre në mënyrë që të kenë një korrje të mirë. Për këtë, ata i vendosin shkopinjtë me pendë në vendet që konsiderohen të shenjta, përkatësisht: në fushat e misrit, në lumenj, në male dhe në burime.

Kështu, ata besojnë në fuqinë epupla për të çuar lutjet e tyre në qiell. Me fjalë të tjera, pendët ndihmojnë mesazhet të arrijnë te perënditë në mënyrë që të marrin mbrojtje hyjnore.

Puplat janë gjithashtu të pranishme në filtrin e ëndrrave - një objekt indigjen që simbolizon mbrojtjen - dhe përfaqëson ajrin.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.