Jerry Owen

Është simboli i një transformimi në ego, nëpërmjet të pandërgjegjshmes, pasi ky imazh është i lidhur me atë të pagëzimit.

Është një simbol i pastrimit, ripërtëritjes dhe rilindjes aq shumë sa që pagëzimi i krishterë kuptohet edhe si pastrim dhe ndarje nga mëkati dhe dëbim i shpirtrave të këqij. Ka në të një ide ripërtëritjeje, sepse personi që u pagëzua u përtëri në Krishtin dhe u çlirua simbolikisht nga të gjitha mëkatet e mëparshme pagane, si një lloj rilindjeje me anë të ujit.

Është nëpërmjet këtij banje që VETA mund të “rilindë”. Në ritet e pagëzimit të Mistereve të Eleuzës, pjesëmarrësit fillimisht shkuan në det për të bërë një banjë rituale. Larja në përgjithësi interpretohet si një mënyrë për të hequr qafe hijen tonë, pasi kontakti me ujin na kthen në të pavetëdijshmen në mënyrë që të pastrojmë veten dhe të rilindim.

Pra, banja është për një pus. teknikë e njohur e shpengimit, ku ekzorcizmi mund të kryhet përmes ujit. Papastërtia që mbulonte më parë trupin shpesh shihet në mënyrë simbolike si ndikime psikologjike nga mjedisi që kontaminuan personalitetin origjinal.

Shiko gjithashtu: mitologji griffin

Në shumë ëndrra procesi analitik krahasohet me një banjë dhe analiza shpesh barazohet me një larje. Banja, shiu i shiut, shiu, noti, zhytja në ujë, janë ekuivalente simbolike tëOperacioni alkimik i quajtur Solutio dhe këto janë imazhet që shfaqen zakonisht në ëndrra.

Kur VETËT i afrohet vetëdijes, ndodh procesi i mbytjes, që është agonia për të parë veten të bllokuar brenda kufijve të vetëdijes dhe këto imazhe që janë të lidhura me simbolikën e pagëzimit nënkuptojnë një sekuencë të vërtetë të vdekjes dhe rilindjes.

Shiko gjithashtu: Simbolet e shamanizmit

Lexoni gjithashtu Simbolet e Pagëzimit.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.