Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Zanozi simbolizon fisnikërinë dhe mbi të gjitha rezistencën. Përveç simbolologjisë pozitive që mbart, zezaku mund të përfaqësojë edhe errësirën.

Shiko gjithashtu: Ons

Është një pemë e familjes ebenaceae, e gjinisë Diospyros, druri i së cilës është fisnik, i errët, i rëndë dhe shumë rezistent.

I përdorur gjerësisht për të bërë instrumente muzikore, më parë besohej se zezaku mund t'i mbronte njerëzit nga frika. Për këtë arsye, për të hequr këtë ndjesi nga fëmijët, ka pasur një preferencë për këtë dru në prodhimin e djepit.

Zotat

Mbreti i ferrit në mitologjinë romake, Plutoni, u ul në një fron me zezak, dhe për këtë arsye, simbolika e zezakëve do të lidhej gjithashtu me ferrin, kalimin nëpër errësirë.

Shiko gjithashtu: Bishë

Në të njëjtën mënyrë, perëndia Hades, ndërlidhësi grek i Plutonit, u simbolizua duke mbajtur një kurorë me zezak në kokë.

Është e zakonshme që njerëzit t'i referohen bukurisë së zezë duke iu referuar zezak, pasi zezaku karakterizohet nga ngjyra e tij e zezë dhe e shndritshme: “I pashëm si princi i zezakëve”, “E bukur si një perëndeshë e zezakëve”.

Zbuloni gjithashtu simbolikën e arrës dhe pishës.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.