Jerry Owen

Një kometë është një trup qiellor më i vogël pa dritën e vet. Kur është afër diellit, ka një bisht që mund të arrijë mijëra kilometra. Fjala kometë është me origjinë greke dhe do të thotë "yje me flokë".

Kalimi i një komete përfaqëson një ogur të keq , ose afërsinë e një katastrofe . Kometa është një pararojë e tragjedive, të tilla si uria, lufta ose vdekja. Shfaqja e një komete përfaqëson ngjarje ose fenomene serioze dhe shfaqjen e fatkeqësive të mëdha.

Simbolologjitë e kometave

Në kulturat e lashta, kometa kishte frikë dhe admiruar, pasi ato lidheshin në të njëjtën kohë me perënditë dhe fundin e botës. Por kometat gjithashtu mund të simbolizojnë fuqinë dhe madhështinë.

Kometat u vëzhguan nga priftërinjtë dhe parashikuesit në Meksikën e lashtë dhe Perunë e lashtë. Në Meksikë, kometat quheshin gjarpërinj zjarri. Shfaqja e një komete në ëndrra mund të simbolizojë, ashtu si një yll, afërsinë e një lindjeje.

Kometat janë të paparashikueshme dhe kjo ishte ajo që i bëri njerëzit e kulturave të lashta të besonin se kometat ishin dërguar nga perënditë. si shenjë shqetësimi ose neverie.

Shiko gjithashtu: Qeni: simbolika në kultura të ndryshme

Në kohën e Romakëve, besohej se orakulli fliste për një objekt që vinte nga qielli dhe se ai do të binte në tokë dhe do të shkaktonte një tragjedi. Prandaj besohet se një kometë njoftoi vdekjen e Jul Cezarit.

Kometa e Halley

KometaHalley , një nga kometat më të njohura, u fajësua për shkaktimin e epidemive, tërmeteve dhe lindjeve të qenieve anormale në Zvicër. Papa Callikstus III shkishëroi kometën e Halley.

Shiko gjithashtu: Agni

Shih gjithashtu simbolologjinë e Estrela.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.